Vrei sa obtii jobul mult visat, sa atragi un nou client sau sa faci o buna impresie sefului? Aceste sfaturi te pot ajuta sa-ti atingi mai rapid scopurile.

Reteta pentru succesul unei afaceri este mai complicata decat a gasi o nisa neexploatata inca sau a produce bunuri si a oferi servicii de calitate. La baza acestora stau dedicarea, pasiunea si priceperea unui bun manager, care isi pune toate abilitatile la bataie pentru a reusi pe piata.

Un antreprenor cauta mereu noi modalitati de a atrage capital, investitori si clienti care sa ii sustina afacerea si sa il ajute sa se dezvolte. Iar oamenii care reusesc cel mai bine la acest capitol sunt aceia sarmanti, cu un farmec aparte, care reusesc sa transforme si cel mai hotarat „Nu” intr-un raspuns afirmativ. Iata cum reusesc ei sa faca asta:

Se imbraca mereu la patru ace

Un proverb spune sa te imbraci pentru slujba pe care ti-o doresti, nu pentru cea pe care o ai, iar antreprenorii de succes au inteles cat de important este sa fii mereu pregatit sa faci o impresie memorabila. Nu stii niciodata cand se iveste o oportunitate de afaceri sau sansa de a cunoaste o persoana influenta, care iti poate da o mana de ajutor in domeniul in care activezi, asa ca trebuie sa ai grija sa arati mereu impecabil. Un costum de calitate, o camasa curata si calcata, ocravata perfect intinsa si o pereche de pantofi imaculati, pentru domni, sau o tinuta office, eleganta si impunatoare, pentru doamne, pot fi elemente decisive in a face cea mai buna impresie cuiva.

Sunt la curent cu tehnologiile de ultima ora

Un bun antreprenor nu lasa sa ii scape nicio informatie si prospecteaza in permanenta piata, in cautare de gadgeturi sau programe care sa ii usureze munca si sa ii creasca productivitatea afacerii. Ei sunt mereu conectati la noutati si sunt interesati mai ales de modelele de business care prind in afara si pe care analizeaza daca le pot implementa si ei. De aceea, au nevoie de gadgeturi rapide si performante, pentru ca nu au timp de pierdut. Multi antreprenori folosesc niste telefoane ca acestea, renumite pentru viteza si tehnologia inovatoare pe care o pun la dispozitia utilizatorului. Sunt gadgeturile viitorului, pe care le-ai admirat dintotdeauna si care, dupa cum vezi, ti le poti permite, chiar daca nu locuiesti in SUA.

Inteleg puterea limbajului non-verbal

Gesturile, mimica, expresiile si tonul vocii transmit uneori semnale mai puternice interlocutorului decat ceea ce spunem. Oamenii nu isi amintesc ce ai spus sau ce ai facut, dar tin intotdeauna minte cum i-ai facut sa se simta, spunea Maya Angelou. De aceea, este important ca limbajul corpului tau sa transmita caldura, incredere si deschidere. Un ton entuziasmat, dar stapanit, o pozitie a corpului dreapta, fara ca bratele sa fie incrucisate, mentinerea contactului vizual si aplecarea usoara spre interlocutor exprima bunavointa si dispozitia de a asculta. Exerseaza cat mai des aceasta postura, pentru a capata naturalete si a-ti fi mai usor sa o pui in practica pentru a obtine rezultatele scontate.

Sunt pregatiti si informati, fara sa fie aroganti

Cand ai nevoie sa convingi pe cineva sa te sprijine financiar in afaceri sau sa-ti devina client, nu conteaza doar abilitatile tale de persuasiune, ci si cat de bine iti cunosti domeniul, piata si concurenta. Cand te pregatesti din timp inainte de o intalnire de afaceri, reusesti sa fii mai stapan pe tine si sa iti pastrezi calmul, stiind ca ai un raspuns pentru orice intrebare.

Oamenilor le place sa stie ca ti-ai luat suficient timp pentru a afla mai multe despre ei sau despre afacerea cu care se ocupa. O simpla cautare pe LinkedIn sau pe site-ul companiei cu care interactionezi se pot dovedi extrem de utile pentru a castiga increderea potentialilor parteneri de afaceri, scrie Entrepreneur.com.

Au deprins arta persuasiunii

Psihologia si studiul comportamentului ne-au aratat ca raspunsul pe care il primim atunci cand cerem ceva depinde in mare masura de cum punem problema. Exista mai multe tehnici care iti cresc sansele de a primi ajutorul pe care il cauti, iar antreprenorii au deprins aceasta arta de a convinge si cei mai inflexibili oameni. Asta pentru ca ei cauta sa se dezvolte personal, citescmult si pun in aplicare tehnicile de convingere pana cand reusesc sa le stapaneasca perfect. Nu este suficient sa ai un bun instinct in ceea ce priveste oamenii, ci este nevoie de timp si de studiu pentru a invata semnificatia limbajului non-verbal si ce trebuie sa spui pentru a obtine raspunsuri favorabile, scrie Sideroad.com.

Sursa foto: Monkey Business Images

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri