Doua treimi (66%) dintre adolescentii cu varsta cuprinsa intre 16 si 18 ani, cunoscuti ca "Generatia Z", pun cel mai mare pret pe echitatea privind remuneratia, promovarea si oportunitatile de invatare la viitorul loc de munca, conform unui studiu realizat de o companie de cercetare de piata anul acesta. Dar ei ce ofera in schimb? Conform Revistei CARIERE.

Avand in vedere ca, potrivit statisticilor, pana in 2020, peste 35% din forta de munca la nivel global va fi alcatuita din generatia Y (dupa cum arata studiul ”Carierele Generatiei Y: Viziune 2020” al ManpowerGroup). Pe de o parte, este de inteles si de asteptat ca tinerii sa schimbe joburile frecvent in primii ani de cariera, pentru ca doresc sa experimenteze, sa acumuleze experienta in domenii diverse. De asemenea, studiul arata ca 33% dintre acesti tineri care urmeaza sa intre pe piata locurilor de munca cred ca vor ramane salariati ai primului angajator intre 1 si 3 ani. Pe de alta parte, specialistii in resurse umane spun ca nivelul asteptarilor tinerei generatii este mult prea ridicat, rezultatul fiind ca ei nu se pozitioneaza la un job pe o perioada mai mare de timp, ci isi doresc o promovare imediata. Nu este prea exagerat?

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Shutterstock/Jirsak

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri