Aceste trei afaceri pot aduce milioane in cazul in care sunt amplasate unde trebuie. Diferenta intre esec si succes o face insasi localizarea.

Nu ai nevoie de o idee cu totul noua pentru a avea succes in afacerI, ci de o strategie bine gandita. De altfel, Jim Price, antreprenor si profesor la Universitatea din Michigan scrie intr-un articol pe Business Insider ca majoritatea afacerile bune nu sunt construite pe baza unei idei originale. Asadar, inainte sa iti pui pe picioare un business, ar trebui sa te gandesti la toti factorii care pot contribui la succesul sau la esecul lui. Mai jos iti aratam ca exista idei de afaceri simple, dar care pot aduce profituri indestulatoare, daca sunt amplasate unde trebuie.

1. Centru de fotocopiere. Care este locul cel mai bun in care sa-l deschizi?

Pare o idee care nu poate sa aduca satisfactii financiare prea mari, insa daca amplasezi centrul de fotocopiere unde trebuie, vei avea parte de un profit mai mult decat indestulator. Orienteaza-te spre un loc in apropierea unei facultati si in mod special facultati in care se lucreaza cu schite – arhitectura, design, arte, constructii. Studentii au mereu nevoie sa fotocopieze cursuri si carti, iar proiectele lor complexe trebuie imprimate la un centru cu imprimante performante si nu la o imprimanta clasica, de birou.

Sa deschizi un atsfel de centru de fotocopiere este foarte simplu, nu ai nevoie decat de cateva aparate de foarte buna calitate si de unul-doi angajati. Daca iti dotezi centrul cu astfel de imprimante laser color, poti fi sigur ca vei avea parte de clienti in numar mare, pentru ca acopera pur si simplu o nevoie a clientilor care trec zilnic prin fata magazinului tau. Dupa cum vezi, costul lor este mic, mai ales daca pui in balanta profitul pe care il poti realiza cu ajutorul lor.

Ca sa-ti dai seama cam care ar fi potentialul unei astfel de afaceri, gandeste-te ca este imposibil ca intr-o zi sa nu iti treaca pragul macar un singur student pentru ca serviciul acesta este unul de care au neaparata nevoie.

2. Patiserie si covrigarie, foarte cautate si extrem de profitabile cand sunt in locul potrivit

O alta idee simpla este deschiderea unei covrigarii sau a unei patiserii. Ai nevoie de cateva aparate de gatit, de cuptor si de doi-trei angajati. Dar oare poate o covrigarie care vinde un produs atat de ieftin sa fie profitabila? Ei bine, da, se poate si nu este doar profitabila, ci poate chiar sa aduca mai multi bani decat afaceri complexe.

Romanii consuma foarte multi covrigi, devenind deja proverbiala afinitatea lor pentru ei. Se mananca in drum spre serviciu, dimineata, si in drum spre casa, seara, ca o modalitate de a-si pacali foamea pana ajung acasa. Tocmai de aceea covrigariile sunt prospere. Cheia este insa vadul. Locurile cele mai potrivite pentru a amplasa o covrigarie sunt zonele aglomerate din apropierea centrelor comerciale si cu cafenele (de exemplu zona Unirii din Bucuresti). Alte locuri in care o covrigarie va prospera sunt zonele cu facultati, camine de studenti, dar si statiile cu mijloace de transport in comun, cat si zonele cu multe cladiri de birouri.

3. Butic de cafea si gustari dulci

Asa numitele coffee both-uri sunt foarte cautate in tara noastra, mai ales in orasele mari. Romanii aleg sa dea cativa lei pe o cafea in loc sa o prepare acasa dimineata. Asa se face ca o afacere cu un chiosc de cafea si gustari precum briose sau croissante devine foarte profitabil.

Si in acest caz secretul este amplasarea. Daca alegi sa deschizi acest chiosc intr-o zona cu birouri, unde trec multi tineri angajati, succesul e aproape garantat. Un pret competitiv si specialitati de cafea variate, vor face din acest mic business un adevarat hit.

Acestea sunt doar trei idei de afaceri mici de care depinde localizarea, insa adevarul este ca ea poate influenta si alte tipuri de business. Potrivit Entrepreneur, unul dintre factorii esentiali de luat in calcul cand alegi locul in care deschizi o afacere este sa urmaresti daca exista vreun competitor al tau prin preajma.

Sursa foto: mangostock/Shutterstock, mavo/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri