Majoritatea joburilor de astazi presupun ore lungi petrecute la birou, in care ai mult de lucru, uiti sa iei cate o pauza si ajungi acasa cu tensiune sau dureri in muschi. Vestea buna este ca exista si remedii.

Durerile de spate sunt pe al doilea loc in topul afectiunilor pentru care oamenii merg imediat la medic, fiind depasite doar de viroze si de raceli, iar peste 80% dintre noi se confrunta la un moment dat cu aceasta problema, scrie Forbes.com.

Oricat de confortabil ar fi scaunul pe care stai la serviciu, corpul nostru nu este facut sa fie inactiv atat de mult timp. In plus, nu conteaza cat incerci sa pastrezi o postura corecta, la un moment dat tot vei observa ca ti-ai petrecut cateva zeci de minute aplecat deasupra biroului, cu umerii aplecati si coloana intr-o pozitie nefireasca. Asa apar durerile de spate, iar intensitatea acestora nu va face decat sa creasca in timp, daca nu iei masuri pentru a reduce impactul sedentarismului asupra muschilor, articulatiilor si a coloanei tale. Iata ce poti face:

O pozitie corecta in timpul somnului nu depinde doar de cat de buna e salteaua

Probabil stii ca este important sa ai o saltea care sa iti sustina optim spatele si pe care sa te poti odihni bine in fiecare noapte. Insa trebuie sa stii si ca toate saltele se lasa in timp si isi schimba forma, in special atunci cand sunt puse direct pe pat. Multi specialisti recomanda ca, indiferent de tipul de saltea pe care il ai, cu spuma sau cu arcuri, sa investesti si intr-o somiera. Aceasta ajuta la aerisirea constanta a saltelei si impiedica formarea de acarieni sau de alergeni in ea, dar ii si prelungeste durata de viata, pentru ca saltelele care stau pe astfel de somiere nu se lasa si isi pastreaza forma mai mult timp. Iar cand ai deja un job solicitant, meriti sa te bucuri de un somn cat mai bun si sa nu iti faci griji cu privire la calitatea odihnei tale.

Masajul elibereaza tensiunea acumulata in muschi

O sedinta de masaj poate face minuni impotriva tensiunii pe care o acumulezi in umeri, brate si spate. Incearca sa ajungi macar o data pe saptamana la masaj si vei simti imbunatatirile, mai ales daca te confrunti cu dureri musculare. De asemenea, iti vei pune sangele in miscare, te vei relaxa si vei scapa si de stres, pentru ca masajul are efect terapeutic si asupra mintii.

Miscarea te ajuta sa iti intaresti muschii si sa iti imbunatatesti mobilitatea

Una dintre cele mai bune modalitati pentru a contracara efectele sedentarismului la birou este sa faci miscare ori de cate ori apuci. Inscrie-te la o sala de fitness si incearca sa ajungi cel putin de trei ori pe saptamana si asigura-te ca mergi pe jos cel putin 20 de minute zilnic. Asta te va ajuta sa iti recapeti mobilitatea. In plus, cand iti lucrezi muschii, acestia iti sustin mai bine coloana si vei simti o ameliorare si la nivelul durerilor de spate.

Ce poti face la serviciu:

Stai pe un scaun ergonomic. Scaunul trebuie sa iti protejeze coloana, iar inaltimea acestuia trebuie sa fie reglabila, astfel incat sa stai confortabil in fata biroului.

Muta-ti mouseul mai aproape. Acest lucru te va ajuta sa scapi de durerile la nivelul umerilor, al incheieturilor si al bratelor.

Tine capul drept. Regleaza inaltimea monitorului astfel incat sa nu iti inclini sau sa iti apleci gatul atunci cand lucrezi. Ideal, capul trebuie sa formeze o linie dreapta cu coloana, pentru a reduce impactul asupra vertebrelor si asupra muschilor gatului.

Sprijina-ti ambele picioare de podea. Astfel, o parte din greutatea ta va fi preluata de muschii picioarelor si vei reusi sa pastrezi mai mult timp o postura corecta.

Nu sprijini telefonul de umar. Chiar si atunci cand incerci sa faci multitasking, incearca pe cat posibil sa tii telefonul intr-o mana, daca vrei sa scapi de durerea dintre omoplati sau de senzatia de tensiune in umeri, scrie Health.com.

Ia pauze scurte. Chiar si in zilele in care nu-ti mai vezi capul de lucru, incearca sa gasesti putin timp pentru a lua niste pauze de cateva minute. Nu numai ca iti vei recapata concentrarea si vei reusi sa te mobilizezi mai usor pentru a-ti duce sarcinile la bun sfarsit, dar iti vei pune circulatia in miscare si iti vei oxigena mai bine muschii.

Daca tii cont de aceste sfaturi nu numai ca vei reusi sa-ti ameliorezi durerile de spate, dar vei deveni mai productiv la locul de munca si te vei simti mai confortabil, chiar si atunci cand trebuie sa stai peste program

Sursa foto: Shutterstock, Copyright: Image Point Fr

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri