Cum ar fi daca ai deveni un profesionist de top injumatatind volumul saptamanal de lucru cu acesta banala schimbare de paradigma? Aceasta abordare iti poate schimba radical viata profesionala.

Un studiu publicat in Outliers a monitorizat oameni cu IQ-uri impresionante, de la nastere pana la varsta adulta. Desi au pornit cu avantaje egale, pe masura ce inaintau in varsta, succesul lor nu era diferit de cel inregistrat in grupurile de control. Unii dintre ei lucrau ca gunoieri sau ocupau posturi care nu le complimentau in niciun fel IQ-ul. Care ar fi concluzia, asadar?

Majoritatea oamenilor cred ca IQ-ul, unitate fixa de masurare a capacitatii intelectuale este cheia incontestabila catre succes. Acest studiul demonstreaza, insa, ca folosim acest stereotip ca scuza pentru a nu incerca sa ne imbunatatim vietile.

Care este, asadar, cheia? Vointa si autodisciplina. Asa cum subiliniaza miliardarul John Paul DeJoria, formula magica presupune sa fii suficient de disciplinat sa faci lucrurile pe care ceilalti refuza sa le faca: „oamenii de success fac ceea ce oamenii care nu au success refuza sa faca“.

Ce obiceiuri ignorate de ceilalti poti sa transformi in oportunitati la locul de munca?

Momentul in care decizi ca e timpul sa lucrezi cu vointa ta si sa inserezi mai multa disciplina in fiecare aspect al vietii tale e cel in care realizezi ca sunt foarte multe detalii care ti-au scapat si care iti pot transforma in mod pozitiv fiecare zi la locul de munca. Vei vrea sa descoperi cum:

1. Imaginea pe care ti-o creezi iti aduce mai multa influenta la locul de munca

Cat de relaxat obisnuiesti sa te imbraci la birou, cat investesti in modul in care arati si in ce masura te urmeaza ceilalti? Daca nu ai niste raspunsuri concrete, e cazul sa te intrebi ce ai de pierdut daca te decizi sa investesti intr-un look profesional.

Daca vrei sa schimbi ceva in modul in care esti perceput la birou si in modul in care oamenii se lasa influentati de tine, trebuie sa fii dispus sa faci o schimbare. Nu una radicala, dar suficienta cat sa inclini balanta inspre autoritate. O obtii prin tinute smart in care rolul principal este jucat de camasi de calitate precum acestea. Lucrate impecabil din tesaturi de calitate, acestea sunt un produs premium, foarte accesibil, care te fac sa arati bine fara sa ai nevoie de cravata sau de sacou.

2. Sa investesti mai bine timpul in obiceiuri care iti accelereaza ascensiunea

Cum iti doresti sa arate viata ta profesionala peste trei ani din acest moment? Încearca sa identifici ce activitati recreative recurente nu te vor ajuta sa ajungi acolo. Vei privi cu alti ochi momentele petrecute fara un scop precis pe youtube, in social media, cu jocurile video sau conversatiile de la sala de sport care te intrerup de la exercitiu. Vei descoperi cu surprindere ca daca inveti sa controlezi activitatile care te indeparteaza de la visul tau, economisesi in medie 6 ore pe saptamana. Cum le-ai putea investi eficient in viitorul tau profesional?

E destul de simplu. Fiecare dintre noi, in diferite momente ale evolutiei noastre avem anumite carente. Ele sunt foarte specifice, asa ca tot ce ramane este sa le identificam si sa dedicam timpul economisit recuperarii. Exista nenumarate liste cu titluri de carti care i-au invatat pe cei mai de success CEOs sa castige control in domeniile despre care stiau prea putin. Porneste de acolo. 6 ore pe luna inseamna cel putin o carte sau doua si mult mai putine intrebari si nesiguranta.

3. Sa te simti mai bine in pielea ta si sa-ti imbunatatesti functiile creierului

Vointa este ca un muschi, poti sa o epuizezi intr-o singura zi iar asta te lasa expus si vulnerabil in fata tentatiilor. Nu abuza de ea, invata sa o dozezi in mod eficient si sa o introduci in rutina ta. Tot ca un muschi este si creierul. Este o comparatie pe care am auzit-o, cel mai probabil, la scoala. Dar ce nu am auzit este ca materia cenusie are, de fapt, de castigat daca ne punem la treaba muschii corpului. Potrivit unui articol publicat pe The Gurdian, antrenamentele fizice pregatesc creierul sa faca fata mai bine unor provocari mentale – interviuri, sustinerea unor prezentari, examene.

Daca ne uitam la bonusurile salariale sub forma de abonamente la sali de sport, cati dintre cei care beneficiaza de ele le si folosesc? Prea putini. Will Smith recunostea intr-un interviu ca la inceputul carierei nu era cu nimic deosebit fata de colegii lui – nu avea nici talent, nici sex appeal, nici un corp atletic, inteligenta sau orice altceva. În schimb, si-a dat seama ca pentru a reusi trebuie sa faca ceea ce ceilalti nu erau dispusi sa faca. Unul dintre aceste lucruri este sportul. Aloca-ti o ora in fiecare zi pentru orice tip de miscare se potriveste cu personalitatea si ritmul tau interior.

Acestea fiind spuse, tine cont ca nu exista ceva precum momentul perfect ca sa-ti activezi si directionezi vointa catre acele obiceiuri care te pot propulsa in cariera si in viata personala. Nu trebuie sa fii in starea perfecta cand incepi sau sa aloci timp suplimentar ca intr-o ceremonie de deschidere. Conteaza sa incepi astazi si sa faci ce restul nu se incumeta sa faca.

Sursa foto: Unsplash.com/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri