Cochingul este o meserie din ce in ce mai dorita de romani, iar motivele sunt multe si variate, oferind sansa de a schimba vietile oamenilor, cu un program flexibil si o remuneratie superioara multor domenii. MIhai Stanescu, unul dintre cei mai cunoscuti profesionisti din domeniu, a declarat pentru wall-street.ro ca un coach profesionist castiga in Romania 10.000 de euro pe an.

In Romania, numarul persoanelor care se specializeaza in coaching creste de la an la an, in prezent aproximativ 300 de persoane fiind recunoscute drept profesionisti in domeniu.

"Cu coachingul este ca la Hollywood, toata lumea vrea sa ajunga actor de succes, insa extrem de putini sunt cei care reusesc. Coachingul este extrem de atractiv ca practica, insa foarte putini ajung la un nivel foarte inalt de practica", a aratat Mihai Stanescu.

Si pentru ca pe langa specialistii in coaching exista o multime de oameni care nu au formare in domeniu, potrivit lui Stanescu, piata este saturata.

"Este insa o suprasaturatie, sunt multi oameni care isi propun si vor sa faca coaching, iar oferta a luat-o inaintea cererii. E un nucleu de cateva sute de coachi profesionisti, cu formare, care sunt inconjurati de un nucleu de mult mai multi oameni care se autodenumesc coachi. 90% sunt fara formare si s-au autodenumit coachi", a precizat Stanescu.

Cat munceste si cat castiga un coach

In Romania, o sedinta de coaching costa intre 150 de euro si 250 de euro, conform lui Stanescu.

"Un coach profesionist si antrenat castiga in medie 10.000 de euro pe an, oferind servicii de coaching o ora pe zi, 20 de zile pe luna", a explicat coachul.

In plus, Mihai Stanescu a tinut sa sublinieze ca in coaching nu este etic "sa alergi dupa client", clientul fiind cel care trebuie sa aleaga specialistul cu care vrea sa lucreze.

Pana sa vina clientii la el, un coach trebuie sa se pregateasca din punct de vedere tehnic, din punct de vedere al leadershipului

RoCoach, firma de coaching pe care o conduce Mihai Stanescu, si in care tot el este singurul care livreaza sedinte de coaching, va incheia anul acesta cu o cifra de afaceri de 300.000 de euro, dublu fata de anul 2015.

Planurile lui Stanescu sunt mari, iar provocarea sa pe termen mediu este de a obtine venituri de un milion de euro din activitatea de coaching in anul 2018 prin intermediul contractelor incheiate cu clienti din Romania si din Europa de Est.

Iti recomandam sa citesti pe WALL-STREET PRO articolul Mihai Stanescu vrea sa castige un milion de euro din coaching in 2018

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri