Persoanele care se complac in pozitia de subalterni si nu au viziune asupra viitorului lor pe plan profesional nu sunt constiente de greutatile prin care trebuie sa treci pentru a deveni un lider. Citeste cateva reguli si principii din care poti invata cum sa fii un bun conducator.

La baza actiunilor corecte stau cateva principii pe care lideri precum Tony Hsieh, CEO-ul Zappos sau Phil Libin, CEO Evernote, se pare ca le-au deprins. Aceste principii i-au ajutat sa isi construiasca o imagine ce inspira siguranta si incredere. Acest lucru i-a ajutat sa comunice cat mai bine cu membrii echipelor pe care le conduc, cu partenerii, investitorii si cu clientii, conform entrepreneur.com.

Principiile pe care acestia le-au respectat in drumul lor catre succes si carora ar trebui sa le acorzi si tu atentie daca aspiri sa devii un bun lider sunt urmatoarele:

1. Fii un lider hotarat si bine pregatit

Pentru a avea un plan cat mai bine definit despre cea ce urmeaza sa faci, e nevoie sa te cunosti foarte bine, sa fii constient de capacitatea pe care o ai si cunostiintele de care beneficiezi. Este important sa stii cum sa iti prezinti ideile cat mai clar si mai hotarat. Persoanele din jurul tau nu te vor urma niciodata daca esti indecis si nu ai idee incotro se intreaba planurile tale.

2. Fii un lider dedicat ce transforma business-ul lui intr-o adevarata pasiune

Atunci cand le inspiri celor din jur ca esti o persoana dedicata si hotarata si ca ai dezvoltat o pasiune pentru domeniul in care activezi, ajungi sa ii inspiri si sa ii motivezi sa te urmeze. Odata ce le-ai castigat incredere, zi de zi va trebui sa muncesti pentru a le demonstra ca au luat decizia potrivita.

3. Demonstreaza ca ai experienta necesara pentru a fi un lider

Indiferent de domeniul in care iti dezvolti un business, aptitudinile sunt foarte importante. Acestea se dezvolta in urma acumularii experientei . Trebuie sa fii un exemplu pentru angajati si sa stabilesti niste principii pe care cei din jurul tau trebuie sa le respecte.

4. Consolideaza-ti in mod constant legaturile pe care le ai cu oamenii din mediul de business

Niciun antrenprenor nu poate construi singur un business. Conexiunile tale trebuie sa se dezvolte odata cu business-ul tau. Acest lucru se intampla daca joci un rol activ in comunitatea in care te afli si esti in legatura cu mediul de business.

5. Calculeaza-ti bine deciziile

E important sa stii cand sa actionezi, o decizie buna luata la timpul potrivit va avea o influenta importanta asupra dezvoltarii business-ului tau. Liderii inteligenti isi gandesc bine deciziile si alternativele.

6. Inspira cat mai multa incredere

Oamenilor nu le place sa urmeze un leader care este imprevizibil si predispus la schimbari bruste de viziune. Un lider adevarat isi doreste sa creeze o conexiune cat mai stransa cu persoanele din jurul lui, inspirand incredere.

7. Dezvolta-ti o gandire deschisa si incurajeaza inovatia

In business trebuie sa fii mereu creativ si sa lucrezi constant la imbunatatirea si dezvoltarea afacerii tale. Nu astepta momentul in care concurenta te va forta sa iti imbunatatesti serviciile pentru a te ridica la nivelul pietei pe care ei l-au creat printr-o continua inovare.

8. Fii responsabil! Asuma-ti urmarile fiecarei decizii pe care o iei

Antreprenorii care vor sa devina lideri nu trebuie sa se foloseasca de scuze atunci cand au luat o decizie gresita. In momentul in care iti doresti sa inovezi cat mai mult apare riscul de a da gres. Este important sa analizezi factorii care au dus la rezultatul respectiv si cand vei lua urmatoarea decizie, experienta acumulata pe seama greselilor pe care le-ai facut sa isi spuna cuvantul.

Sursa foto: Shutterstock/SFIO CRACHO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri