Daca ai aplicat pentru mai multe joburi si totusi nu primesti nicio propunere de interviu inseamna ca ar trebui sa mai arunci un ochi asupra CV-ului tau. Andrei Frunza, CEO eJobs, cel mai mare site de recrutare, ofera candidatilor cateva ponturi prin care isi pot creste sansele de a-si gasi un loc de munca.

"Ca sa iti cresti sansele la angajare trebuie sa ai un CV «imbracat frumos», redactat corect si sa aplici la joburi care ti se potrivesc", a explicat Andrei Frunza, CEO eJobs.

El a aratat ca datele de contact trebuie completate corect, astfel incat candidatii sa poata fi gasiti cu usurinta de potentialii angajatori.

Atentie la adresa de mail. Aceasta trebuie sa fie personala, nu o aberatie care sa te descalifice

"In aceasta perioada CV-urile sunt mai citite ca niciodata"

Andrei Frunza a aratat ca unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faca o persoana care este in cautarea unui loc de munca tine de completarea corecta a CV-urilor.

CV-urile trebuie completate cu atentie, pentru ca acestea reprezinta o carte de vizita. Pasul urmator este ca oamenii sa aplice la joburile care se potrivesc profilului lor. Daca pot indeplini acest efort minim, cu siguranta sansele de a fi selectat de catre angajator sunt foarte mari, mai ales ca in aceasta perioada CV-urile aplicantilor sunt mai citite ca niciodata”, a precizat Frunza

Prezentarea abilitatilor in prima parte a CV-ului si intarirea lor cu detalierea experientei la angajator sunt elemente care nu trebuie sa lipseasca din niciun CV.

"Un CV inseamna o suma de competente si abilitati, deci un candidat ar trebui sa sumarizeze foarte usor in introducere ce stie sa faca. Pentru ca este mult mai eficient in felul acesta si mult mai clar pentru potentialul angajator. Daca stiu Photoshop, de exemplu, imi trec in CV foarte clar aceasta competenta. Toate abilitatile si competentele trebuie sa fie sustinute de experienta, pentru ca, de exemplu, este important daca experienta in Photoshop a obtinut-o intr-o companie de renume sau ca freelancer", a mai spus seful eJobs.

De asemenea, un candidat isi creste sansele daca prezinta si proiectele in care a fost implicat.

Informatiile de mai sus reprezinta o structura piramidala si este modul in care angajatorii parcurg datele din CV

Andrei Frunza le recomanda tuturor celor aflati in cautarea unui loc de munca sa evite sa copieze din alte surse informatiile pe care le trec in CV-uri.

"Cred ca nevoia este de diferentiere, ori prin informatia pe care o dai, ori ca la nivel vizual iti creezi un CV altfel, care vorbeste despre tine. De exemplu, noi, la eJobs, am angajat colegi datorita modului in care s-au prezentat in CV", a explicat Frunza.

Un CV ar trebui sa fie detaliat, insa trebuie retinut ca nu cantitatea face diferenta, nu dimensiunea fontului, ci modul in care structurezi informatia, in care te fotografiezi profesional. Fiecare candidat ar trebui sa investeasca o ora in a se documenta si a-si redacta CV-ul

Fotografia in CV umanizeaza

Multi candidati se intreaba daca sa ataseze o fotografie la CV sau sa renunte la acest detaliu. Seful site-ului de joburi eJobs considera ca fotografia este importanta intr-un CV.

"Din punctul meu de vedere o poza umanizeaza un CV, dar poza trebuie sa fie profi, adica sa nu contrazica tot ce incearca un candidat sa transmita in CV", a precizat Andrei Frunza.

Orice detaliu conteaza pentru angajatori, pentru ca nu au un contact cu candidatii. Au doar o scrisoare, care daca este redactata agramat spune despre persoana respectiva ca nu stie limba romana, de exemplu

Infiintat in 1999, eJobs este primul portal de recrutare online lansat in Romania. Utilizat in prezent de peste 3,3 milioane de profesionisti, eJobs.ro ofera acces la locuri de munca in cadrul celor mai importante companii din tara. eJobs Group SRL face parte din trustul Ringier Romania, membru Ringier AG. Compania are 47 de angajati.

Sursa foto: Neomaster, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri