Lotul de juniori al Romaniei a cucerit o medalie de aur si cinci medalii de argint la a XIII-a editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte, desfasurata in perioada 2-11 decembrie, in Bali (Indonezia).

Marele performer este Sergiu Petrusca, elev in clasa a X-a la Colegiul National „Liviu Rebreanu” din Bistrita, laureat cu aur. De asemenea, au obtinut rezultate remarcabile (medalii de argint) Miruna Ioana Belciu (clasa a X-a/Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” din Bacau), Alexandra Bianca Petrescu si Maria Ioana Popa (clasa a X-a la Colegiul National din Iasi), Ioana Daria Radu (clasa a X-a/Colegiul National „Mihai Viteazul” din Bucuresti), respectiv Razvan Ovidiu Harsan (clasa a X-a/Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti). Miruna Ioana Belciu si-a egalat performanta de la editia anterioara, fiind la a doua medalie de argint in aceasta competitie.

Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori este un concurs de tip integrativ cu subiecte care acopera trei discipline: chimie, fizica si biologie. Participantii sustin trei probe: doua probe teoretice (individuale) si una practica – experiment/laborator (pe echipe, formate din 3 elevi).
La editia din acest an au participat 276 de elevi din 48 de tari.

Sursa foto: tomertu, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri