Ca antreprenor, esti atat cel mai bun prieten al tau cat si cel mai mare dusman. Te zbati intre stari de incredere deplina in ceea ce priveste abilitatile tale si momente in care devii sceptic in ceea ce priveste potentialul tau si sansele de reusita. Modul tau de viata si obiceiurile pe care le ai iti influenteaza extrem de mult deciziile pe care le iei, conform entrepreneur.com.

Starile negative te imping catre cheltuieli inutile si sabotarea orelor de educatie financiara. In cazul in care anul acesta vrei ca business-ul tau sa se dezvolte, trebuie sa renunti la obiceiurile nocive.

Luarea deciziilor fara a te consulta cu cineva

Inconjoara-te de persoane capabile si nu ezita sa le ceri sfatul. In cazul in care business-ul tau se loveste de o serie de provocari care te depasesc, nu ezita sa angajezi pe cineva care sa te ajute. Ai impresia ca o fuziune iti va face business-ul mai profitabil si te va tine departe de insolventa? E timpul sa cauti un partener de incredere cu o viziune de business asemanatoare cu a ta.

Teama de esec

Majoritatea antreprenorilor s-au lovit de esec, insa, asta nu i-a oprit sa isi urmeze visul si sa isi cladeasca business-ul dorit. Ambitia este o virtute care te va face sa te ridici dupa fiecare esec si sa ai grija sa nu il mai repeti.

Compararea continua cu cei din jur

Oamenii de succes pot fi o sursa buna de inspiratie. Nu te lasa eclipsat de situatia lor financiara si de imperiile financiare pe care le-au cladit. Asemenea rezultate au necesitat ani intregi de munca si de determinare. Concentreaza-te in asa fel incat sa inveti din povestea lor de business lucrurile esentiale care te vor ajuta si pe tine sa iti creezi una.

Amanarea responsabilitatilor

Dezvoltarea unui business nu inseamna doar lapte si miere. Te vei lovi de birocratie, de ore intregi in care vei cauta solutii prin care afacerea ta sa devina stabila si profitabila. Nu este indicat sa iti amani treburile pe care le ai si sa nu le acorzi importanta. Semnarea contractelor, verificarea facturilor sunt niste indeletniciri minore, care trebuie insa duse la capat.

Gandirea negativa

Genul de persoane care se plang si vad mereu partea goala a paharului au mult mai putine sanse de a cunoaste succesul. O atitudine negativa te tine departe de oportunitati si creeaza in jurul tau o aura ce respinge potentialii parteneri sau investitori. In cazul in care te lovesti de o problema, trebuie sa o rezolvi nu sa te lasi coplesit de ea.

Nu mai cumpara lucruri inutile

Daca business-ul tau a inceput sa aiba profit, nu te lasa angrenat in febra cumparaturilor. Incearca sa gasesti noi cai prin care sa investeti profitul pentru dezvoltarea afacerii. O masina noua sau lucrurile inutile pe care iti arunci banii iti pot afecta productivitatea.

Lipsa increderii in sine

Nimeni nu a fost in totalitate pregatit sa inceapa un business. Majoritatea antreprenorilor au invatat multe lucruri ce tin de administrarea afacerilor pe parcursul dezvoltarii acestora. Insa, business-planul trebuie sa reprezinte piatra de temelie a afacerii tale. In functie de cat de bine este intocmit, sansele ca afacerea ta sa fie profitabila sunt mai mari.

Anul 2017 poate fi un an in care oportunitatile sa te ajute sa iti dezvolti afacerea la care ai visat. Renunta la obiceiurile daunatoare si fii determinat!

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri