Sute de mii de carti noi sunt publicate in fiecare an, dar potrivit Entrepreneur, cele clasice raman cele mai valoroase. Nimeni nu-si doreste sa citeasca zeci de carti despre acelasi subiect, mai ales cand stii ca sunt cateva carti vechi, dar bune, care te pot ajuta mai mult. Vezi in continuare doua carti clasice despre afaceri, bani si succes, care inca mai sunt relevante in ziua de azi chiar daca sunt vechi.

"Think and Grow Rich" de Napoleon Hill

Cartea a fost scrisa in timpul comisiei lui Andrew Carnegie si este bazata pe interviuri cu sute de oameni de succes din secolul XX. Printre persoanele intervievate au fost Henry Ford, J. P. Morgan, John D. Rockefeller, Alexander Graham Bell, Thomas Edison si Theodore Roosevelt. Cartea a fost publicata in 1937 si au fost vandute peste 70 milioane de exemplare.
In carte sunt relatate cateva idei si intrebari pe care fiecare persoana care isi doreste sa devina bogata ar trebui sa le stie, precum:

Dorinta. Toate realizarile incep cu o dorinta intensa, arzatoare pentru ceva bine definit. Tu ai dorinta de a avea mai multi bani?

Incredere. Mintea ta nu are limite, acestea apar doar daca ti le setezi singur. Atat saracia, cat si bogatia, sunt ceea ce crezi tu. Ai incredere in tine ca poti deveni bogat?

Cunostinte. Oamenii care inceteaza sa mai invete odata ce au terminat scoala devin oameni simpli. Vei avea succes doar daca vei obtine cunostinte continuu. Tu incerci sa obtii noi abilitati?

Planificare. Trebuie sa ai obiective. Atunci cand gresesti trebuie sa te gandesti ca nu este un esec permanent, cu exceptia cazului in care renunti definitiv. Esti sigur care sunt obiectivele tale?

Etapele practice despre obtinerea succesului din aceasta carte sunt unele dintre cele mai bune. Pentru a avea mai mult succes, trebuie sa ai in permanenta emotii pozitive, sa nu lasi mintea sa le inlocuiasca cu cele negative. Analizeaza bine si ai incredere in realizarea dorintelor tale. Ai incredere, dragoste, entuziasm, speranta si evita frica, gelozia, ura si lacomia. Ai control asupra gandurilor tale si mintea ta poate produce orice vrei.

"The Warren Buffett Way" de Robert Hagstrom

Cartea a fost publicata in 1994 si cuprinde mai multe informatii despre Warren Buffett, decat orice alta editie despre viata lui. Exista mai multe carti cu numele lui in titlu, pentru ca orice carte este vanduta mai bine datorita numele lui cunoscut in intreaga lume. Aceasta carte mai veche contine toate informatiile de care ai nevoie pentru a intelege ce fel de om este Warren Buffett si cum a ajuns sa aiba 73 miliarde de dolari.

Cartea cuprinde o analiza a celor mai importante investitii realizate de Buffett prin parteneriate, de asemenea, sunt prezentate descrieri detaliate ale circumstantelor in care au fost realizate cateva dintre aceste investitii. Aceste informatii pot fi un bun material de invatare pentru cei interesati sa incerce sa-l imite.

Miliardarul sustine ca, sunt cateva intrebari pe care ar trebui sa ti le pui inainte de a investi:

Are afacerea o istorie de activitati consecvente?

Are afacerea perspective favorabile pe termen lung?

Este gestionarea rationala?

Managementul este transparent cu actionarii sai?

Unele dintre regulile lui Buffett atunci cand investesti sunt:

Concentreaza-te pe randamentul capitalului propriu si nu pe castigurile din actiuni.

Fii atent la companiile cu marje ridicate de profit.

Buffett nu este o persoana emotionala, este concentrat mereu si nu ii este frica sa parieze pe ideile sale. Datorita modului sau de gandire, Warren Buffett, este al treilea cel mai bogat om din lume. Poti folosi cu intelepciune cateva din ideile lui pentru a-ti atinge scopurile.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri