O sera de flori iti poate aduce numeroase beneficii, si nu numai de ordin financiar, mai ales daca stii sa o intretii corect.

Sa iti creezi propria sera cu flori poate fi una dintre cele mai roditoare activitati pe care le poti face, indiferent ca stai la casa sau vrei sa iti amenajezi un mic solar in balconul apartamentului. Cand vezi cum semintele pe care le-ai plantat cu mana ta cresc si se transforma in niste plante superbe ai un sentiment de satisfactie si mandrie, care va transforma gradinaritul intr-un nou hobby pentru tine.

Unele dintre cele mai frumoase, dar si productive plante pe care le poti semana sunt florile. Vanzarile pentru plantele crescute in mod natural au crescut cu 300%, ceea ce insemna ca poti obtine un profit frumos, daca stii sa te gospodaresti cum trebuie, scrie motherearthnews.com. Iata cateva trucuri pe care sa le pui in aplicare, pentru ca sera ta cu flori sa fie o sursa de venit auxiliara pentru tine si familia ta:

Alege cu grija ce flori vei planta

Primul pas este sa decizi ce tip de plante vrei sa cresti in sera ta. Cel mai bine este sa incepi cu o cultura mica de flori usor de ingrijit, rezistente la variatii de temperatura. De exemplu, trandafirii, petuniile, bujorii, gladiolele sau lalelele pot fi crescute cu succes chiar si de gradinarii incepatori. Va trebui doar sa fertilizezi pamantul, sa plantezi semintele sau bulbii si sa le protejezi impotriva bolilor cu ajutorul unei solutii dezinfectante. Nu ai nevoie de utilaje sau sisteme performante de irigat, iar dezinfectantul este cel mai usor de aplicat cu ajutorul unui astfel de atomizor, care te ajuta sa reglezi cantitatea solutiei si sa pulverizezi fin frunzele si florile. Iar dupa cum vezi, nu te costa mai nimic sa ai un astfel de ajutor de nadejde in gradina ta.

Ajuta semintele sa incolteasca mai repede

Daca esti la inceput, cel mai usor este sa plantezi florile in ghivece. Acestea sunt ideale mai ales pentru semintele care incoltesc mai greu si iti va fi mult mai simplu sa muti apoi plantele intr-un loc mai spatios. Cat de repede incoltesc semintele depinde atat de temperatura din sera, cat si de umiditate si de cat oxigen au la dispozitie. Odata ce ai plantat semintele, tine ghivecele intr-un loc ferit de razele soarelui, intrucat caldura poate distruge semintele inainte ca ele sa germineze. Vei putea muta apoi ghivecele la lumina, astfel incat plantele sa se poata dezvolta. Un alt sfat important este sa te asiguri ca pamantul din ghiveci este bine sapat. Acest lucru favorizeaza circulatia oxigenului si va accelera incoltirea semintelor si va preveni retentia excesului de apa.

Mentine un mediu ideal in sera

Scopul unei sere este acela de a ajuta plantele sa creasca mai repede, prin crearea unui mediu propice dezvoltarii lor. Asta inseamna o umiditate crescuta si o temperatura pe care sa o poti controla cu usurinta. Plantele au nevoie de conditii diferite pentru a creste, motiv pentru care este recomandat sa nu incepi cu mai mult de doua tipuri de flori.

Temperatura ideala pentru o sera este de 21-23 de grade Celsius, iar umiditatea trebuie sa se situeze in jurul valorii de 50%. Daca mentii constant acesti parametri, plantele tale vor creste mai repede, iar culorile florilor vor fi mai intense. Pe langa temperatura si umiditate, nu uita sa aerisesti zilnic sera. Aerul proaspat, incarcat cu oxigen, este la fel de important ca lumina si apa pentru plantele tale.

Pulverizeaza plantele pentru a preveni bolile

Multi gradinari incepatori se intreaba de cat de multa apa au nevoie plantele. Raspunsul este nici prea multa, nici prea putina. In primul rand, un sol imbibat cu multa apa va favoriza aparitia ciupercilor si a bolilor care ataca radacina plantei. Pe de alta parte, daca nu uzi suficient plantele, acestea se vor usca in scurt timp. Expertii spun ca solutia este sa folosesti un pulverizator pentru a crea o pelicula fina de apa pe suprafata frunzelor.

Acest lucru va reduce procesul de transpiratie al plantei si va mentine tulpina puternica. Astfel, nici plantele expuse la caldura nu se vor mai ofili, pentru ca umiditatea va ramane suficient de ridicata pentru a preveni uscarea. Pulverizarea plantelor protejeaza florile de fungi si te ajuta sa reglezi mai bine cantitatea de apa pe care o torni in ghivece. De asemenea, evita sa pui apa direct la radacina. Excesul de apa va „spala” nutrientii existenti in sol si va duce la privarea plantei de minerale esentiale cresterii.

Intereseaza-te de potentiali cumparatori

Florile crescute natural, fara ingrasaminte chimice, sunt la mare cautare, iar multe florarii platesc bani frumosi producatorilor. Cel mai simplu este sa te interesezi de niste florarii sau supermarketuri care au nevoie de un furnizor si sa bati palma pentru un pret negociat corect. Tine cont insa ca, pentru a face asta, vei avea nevoie de o productie destul de mare de flori, asa ca s-ar putea sa vina momentul in care sa iti extinzi sera, pentru a face fata.

Tu ce flori ai planta intr-o sera? Care ti se par cele mai usor de intretinut?

Sursa foto: Shutterstock/Copyright: wavebreakmedia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri