Este cu adevarat fascinant modul in care oamenii de succes abordeaza problemele. In timp ce unii le vad ca fiind bariere, pentru altii sunt doar provocari. Increderea lor in fata greutatilor este determinata de capacitatea de a lasa negativitatea deoparte. Urmatoarele dificultati pot stopa oamenii in ceea ce fac pentru ca se gandesc la acestea ca fiind bariere care nu pot fi depasite. Insa, pentru oamenii de succes acestea sunt noi oportunitati.

Succesul este determinat de mentalitatea ta. Martin Seligan de la Universitatea din Pennsylvania a descoperit ca persoanele care trateaza esecurile ca experiente de invatare pot reusi sa aiba mai mult succes decat cei care cred ca esecul este un deficit personal.

Urmatoarele provocari te pot ajuta sa ai o cariera de succes, privind lucrurile din alta perspectiva, potrivit Entrepreneur.

1. Varsta

Varsta este doar un numar. Oamenii de succes nu lasa varsta lor sa defineasca cine sunt si de ce sunt capabili. Cei care-si urmeaza inima si isi lasa pasiunea sa-i ghideze ajung sa reuseasca sa obtina ce isi doresc.

2. Negativismul

Viata nu va fi intotdeauna cum iti doresti. Daca te gandesti ca cineva e mai bun decat tine, tine cont ca ceilalti oameni au la dispozitie aceleasi 24 de ore pe zi la fel ca tine. Oamenii de succes isi calculeaza mereu timpul. In loc sa te plangi despre lucrurile care ar fi putut fi sau ar fi trebuit sa fie mai bine ai cauta o solutie mai buna pentru a rezolva problema si a trece mai departe.

Atunci cand negativitatea vine de la altcineva, ar trebui sa eviti prin stabilirea unor limite si distantandu-te de acele persoane. Gandeste-te cum ar fi daca te-ai afla intr-o camera plina de oameni care respira un fum toxic. Ce ai face, ai ramane acolo sau ai pleca? Evident ca vei pleca de acolo, la fel te vei distanta si de oamenii negativisti.

3. Oameni "toxici"

Oamenii de succes cred intr-o notiune simpla: esti media a cinci persoane cu care iti petreci timpul cel mai mult. Gandeste-te la asta, unele dintre cele mai prospere companii din aceasta perioada au fost fondate de prieteni. Steve Jobs si Steve Wozniak (Apple) au trait in acelasi cartier, Bill Gates si Paul Allen (Microsoft) se cunosc inca de la scoala pregatitoare, Sergey Brin si Larry Page (Google) s-au intalnit la Stanford.

Doar oamenii cu potential te pot ajuta sa excelezi, iar oamenii "toxici" te trag in jos cu ei. Fie ca este vorba de negativitate, cruzime, sindromul victimizarii sau pur si simpu nebunie, acesti oameni creeaza stres si conflicte care trebuie evitate cu orice pret. Daca nu esti multumit de locul in care ai ajuns sau de ceea ce faci, priveste in jur cu atentie si incearca sa-ti dai seama unde ai gresit. Cel mai adesea, oamenii care te inconjoara pot fi radacina problemelor tale. Niciodata nu vei ajunge in top daca vei continua sa fii inconjurat de oameni nepotriviti.

4. Ce cred ceilalti

Atunci cand sentimentul de placere si satisfactie sunt derivate din compararea ta cu altii nu mai detii controlul asupra propriului destin. Indiferent de ce cred sau ce fac alte persoane tu ar trebui sa stii de ce esti capabil si sa ai incredere in ceea ce faci.

Oamenii de succes au invatat sa nu tina cont de ceea ce cred ceilalti si considera acest lucru o pierdere de timp si energie. Cand ei se bucura de ceva ce au reusit cu succes sa realizeze nu vor sa lasa opiniile altora sa le ia aceasta bucurie. Nu conteaza ce cred ceilalti despre tine, un lucru este sigur, niciodata nu vei fi la fel de bun sau rau cum spun ei.

5. Frica

Frica nu este nimic mai mult decat o emotie persistenta care este alimentata de imaginatia ta. Ai un sentiment ciudat de adrenalina atunci cand trece autobuzul prin fata ta. Frica este o alegere. Cei care au reusit sa se confrunte cu frica au ajuns dependenti de acel sentiment pe care il ai cand iti cuceresti propriile temeri. Niciodata sa nu dai inapoi doar pentru ca te simti speriat.

6. Trecutul sau viitorul

Precum frica, la fel trecutul si viitorul sunt produse in mintea ta. Vinovatia nu poate schimba trecutul si nici anxietatea nu poate schimba viitorul. Oamenii de succes stiu acest lurcu si se concentreaza asupra prezentului.

Pentru a trai in prezent, trebuie sa faci doua lucruri:

- Sa accepti trecutul tau. Daca nu vei trece peste greselile din trecut nu vei reusi in prezent si iti poate afecta viitorul. Iti aduci aminte de trecut doar pentru a vedea cat de departe ai ajuns.
- Accepta incertitudinea viitorului si nu iti face mari asteptari. Nu trebuie sa-ti faci griji din timp pentru ceva ce nu stii intr-adevar cum va fi. Ingrijorarile asupra viitorului sunt de prisos.

7. Starea lumii

Uitandu-te la stirile din orice perioada de timp poti observa ca este un ciclu nesfarsit de razboi, atacuri violente, economii fragile, companii intrate in faliment si dezastre ecologice. Te poti gandi ca starea lumii se cam indreapta in jos destul de rapid.

Cine stie? Poate ca asa si este. Dar cel mai bine e sa cautam lucrurile bune care ni se pot intampla si ar trebui sa ne concentram mai mult asupra a ceea ce facem si cum afecteaza aceste lucruri oamenii din jur.

oameni de succes

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri