Angajatorii sunt din ce in ce mai deschisi sa aloce bugete pentru programe de well-being, menite sa asigure starea de bine a angajatilor la locul de munca, a declarat Simona Nicolaescu, managing partner in cadrul Dynamic HR. Potrivit acesteia, astfel de programe fidelizeaza angajatii si, mai mult, pot atrage candidati noi in companii, chiar in contextul deficitului de talente din piata locala a muncii.

Pe fondul preocuparii pentru asigurarea starii de bine a angajatilor la locul de munca, Dynamic HR a organizat zilele trecute editia a VI-A a Galei Work-Life Balance, dedicata companiilor implicate in viata echilibrata a salariatilor.

"Bonusarea a existat dintotdeauna in companii pentru acei angajati care au recomandat candidati. Anul acesta, insa, un procent mare de noi oameni, circa 50% din ce recrutati, sunt adusi de catre proprii colegi. Tu, ca angajat, prin recomandare iti aduci prieteni si, practic, creezi o comunitate chiar la locul de munca, care iti da o stare de bine. Pe de alta parte, daca tu, ca angajat, primesti beneficii pe care ti le doresti, clar vei recomanda mai departe un job in companie. Asadar, angajatorii trebuie sa faca eforturi ca angajatii lor sa se simta bine la locul de munca, daca doresc ca acestia sa arate mai departe acest lucru", a declarat Simona Nicolaescu, managing partner, Dynamic HR.

Investitiile in well-being cantaresc in atragerea candidatilor, dar cantaresc si cand cei care vin din interior devin ambasadorii acelor beneficii. Ei la randul lor trebuie sa le spuna celorlalti ca intr-adevar le este bine, nu mai este suficient doar sa afisezi niste beneficii

Esti interesat de domeniul Resurselor Umane? wall-street.ro organizeaza in data de 2 martie conferinta Conferinta HR 2.0 2017 - Deficitul de talent, lovitura puternica pentru angajatori. Cum poti atrage si retine oameni. Te invitam sa te inscrii gratuit la eveniment.

Programe de well-being pentru angajat si familii

O noutate in ceea ce priveste programele de well-being puse de companii la dispozitia angajatilor in ultima perioada sunt facilitatile acordate membrilor familiilor acestora.

"Tendinta de a merge in sanul familiei mi s-a parut ceva nou, adica beneficii de care sa se bucure si familia angajatului. Este un impact mai mare, chiar daca costurile sunt mai mari. Un exemplu este initiativa unei companii de a-i invata pe copiii angajatilor sa se hraneasca sanatos prin joc. Astfel educa tanara generatie sa aiba un stil de viata sanatos si ii ajuta si pe parinti in felul acesta, pentru ca nu vor avea probleme cu sanatatea copiilor", a aratat Nicolaescu.

Dynamic Human Resources a organizat cea de-a sasea editie a Galei companiilor implicate in viata echilibrata a angajatilor. Printre companiile inscrise in competitie s-au numarat: Zentiva, o companie Sanofi, Genpact Romania, Macromex, Metropolitan Life, Telus International, Holcim, Up Romania, HP Enterprise si Policolor.

In cadrul evenimentului au fost premiate mai multe programe de HR, iar diplome de excelenta au fost acordate companiilor:

  • Metropolitan Life, excelenta in inovatie pentru proiectul „Wellness for Life”
  • Genpact Romania, excelenta pentru ancorare strategie pentru proiectul „Well-being@Work”
  • HP Enterprise, excelenta pentru generozitatea interna pentru proiectul „Share a skill”
  • Zentiva, o companie Sanofi, excelenta pentru structura pentru proiectul „Fabrica de Bunastare”

Iti recomandam sa citesti si articolul Dynamic HR: Companiile trebuie sa aiba o strategie de well-being, inainte de a aloca bani pentru programe dedicate

Sursa foto: racorn, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri