Cere marirea argumentand cu cele mai bune motive

Cere marirea argumentand cu cele mai bune motive

Cel mai bun argument prin care iti poti convinge angajatorul ca meriti o marire este acela ca ai prestat in mod constant o munca de calitate. Iar pentru a-ti demonstra performantele trebuie sa vii si cu niste dovezi. Asa ca ideal este sa pastrezi astfel de detalii, precum emailuri ori mesaje de la clienti, prin care iti multumesc pentru eforturi. De asemenea, tine cont si scoate in evidenta toate obiectivele pe care le-ai atins in ultimele luni, alaturi de proiectele de succes realizate, scrie Business Insider.

Toate acestea te vor ajuta sa vii cu lectiile facute in fata angajatorului.

Un moment bun de a cere o marire, potrivit managerilor care au raspuns unui studiu realizat de site-ul de cariere Paysa, este odata cu capatarea unor sarcini noi in companiei.

Foto: DenisFilm, Shutterstock

Cere marirea corecta

Cere marirea corecta

O majorare a salariului cu mai mult de cinci procente se pare ca este prea mare, considera doi din cinci manageri interviervati in studiu. In acelasi timp, doar putin peste un sfert dintre acestia recomanda salariatilor sa ceara cat cred ca merita.

Foto: ptnphoto, Shutterstock

Nu cere mariri prea des

Nu cere mariri prea des

Daca ai cerut o marire salariala in ultimele sase luni si ai fost refuzat, ideal este sa mai lasi sa treaca inca jumatate de an pana la a o lansa pe urmatoarea.

Trei din cinci manageri sustin ca este prea des sa ceri o marire mai des de o data pe an, in timp ce un sfert dintre ei considera ca si o data la doi ani este prea des.

Daca planuiesti sa ceri din nou o marire de salariu ai face bine ca intre cele doua cereri sa iti ridici nivelul abilitatilor si sa iti cresti productivitatea, astfel incat.

Foto: Cherries, Shutterstock

Sursa foto: pathdoc, Shutterstock