Stimulentul de insertie, care se acorda parintilor care revin mai devreme la locul de munca din concediul de crestere si ingrijire a copilului, va fi majorat din nou, incepand din data de 1 aprilie, si va ajunge la valoarea de 650 de lei.

Stimulentul de insertie se acorda persoanelor care se intorc la munca cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani pana la implinirea a 3 ani (respectiv patru ani, în cazul copilului cu handicap).

Acest drept al parintilor este reglementat de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010, iar valoarea stimulentului va creste a doua oara anul acesta, de la 1 aprilie, urmand sa ajunga la valoarea de 650 de lei.

Parintii vor incasa valoarea majorata incepand cu luna mai.

Cuantumul lunar al stimulentului de insertie este de 50% din cuantumul minim al indemnizatiei aferente concediului pentru cresterea copilului. Astfel, in contextul in care in prezent indemnizatia minima este, de la 1 februarie 2017, de 1.232,5 lei (in crestere de la 1.062,5 lei), rezulta ca stimulentul este, in prezent, de 616,25 lei (in crestere de la 531,25 lei).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri