Aproape o treime (31,5%) dintre angajatii care vor primi tichete cadou de Paste intentioneaza sa le utilizeze pentru a cumpara decoratiuni pentru casa, in timp ce peste 26% isi doresc sa cumpere obiecte vestimentare si aproape 25% opteaza pentru echipamente electronice si electrocasnice, reiese dintr-o analiza publicata de compania Sodexo.

Cercetarea a fost realizata pe un esantion de aproximativ 1.500 de companii si pe baza informatiilor comerciale Sodexo, in perioada 27 martie - 3 aprilie 2017.

Optiunile de cumparare mai includ produse pentru sanatate si infrumusetare (6,5%), produsele gourmet (4,5%), cele destinate lucrului la birou (4%) si plata meselor la restaurant (1,5%), scrie News.ro.

„Spre deosebire de un bonus la salariu, acordat la finalul lunii sau al anului, tichetele cadou ofera un stimulent imediat pentru angajati, iar faptul ca acestea sunt utilizate pentru o achizitie speciala”, a declarat directorul departamentului de marketing si dezvoltare al Sodexo Romania, Adina Popa.

In prezent, tichetele cadou oferite angajatilor si copiilor minori ai acestora beneficiaza de deductibilitate si exceptare de la plata taxelor si impozitelor pentru o valoare de cel mult 150 lei perntru un eveniment.

Cele mai multe companii care isi recompenseaza angajatii cu tichete cadou ofera valoarea maxima deductibila.

Companiile pot acorda tichete cadou cu urmatoarele ocazii: 8 Martie, Paste, 1 Iunie si Craciun, precum si la alte evenimente care pastreaza incadrarea de cheltuieli cu caracter social. Fondul de cheltuieli sociale pentru companii este de 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

Comparativ cu sarbatorile Pascale din 2015, cand tichetele cadou erau supuse impozitului pe venit, in cota de 16%, platit de angajat, volumul de vochere Cadou Pass emise de Sodexo in 2016 a crescut cu 25%.

Pentru 2017, Sodexo estimeaza ca numarul de vouchere Cadou Pass va creste cu 10% fata de anul trecut.

Compania franceza Sodexo este prezenta din 1998 in Romania, unde are 1.141 angajati.

Principalii concurenti ai Sodexo pe piata tichetelor de masa si a tichetelor cadou sunt Edenred si Up Romania.

Sursa foto: garagestock, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri