Interviul de angajare reprezinta un moment in care in general angajatorul este cel care adreseaza intrebarile candidatului. Insa, este posibil, ca acesta sa iti ofere posibilitatea de a-l intreba cateva lucruri, ceea ce este foarte bine. Cu toate acestea, din postura de candidat, trebuie sa fii insa foarte atent ce vrei sa afli, intrucat intrebarile tale vor reflecta cunostintele pe care le ai.

1. Cu ce se ocupa aceasta companie?

Astfel de intrebare va arata despre tine ca ai venit nepregatit la interviu. Pentru a evita acest lucru, nu intrebati niciodata detalii pe care le puteti afla la o simpla cautare pe Google, scrie Business Insider.

2. Care va fi salariul meu de inceput?

Daca intrebi prea devreme despre aspectele financiare vei transmite mesajul ca esti arogant si nepoliticos.

"Candidatii trebuie sa fie atenti la linia fina dintre a strange informatii necesare despre companie si a asuma ca vei obtine acea pozitie", a explicat Jesse Siegal, director executiv la firma Exectives Search Group.

3. Care va fi programul de lucru?

Intreband astfel de lucruri dai din start impresia ca esti un angajat mereu cu ochii pe ceas. Ideal este sa intrebi aceste detalii abia dupa ce esti sigur ca ai obtinut acel loc de munca.

4. Ce se va intampla daca nu ma inteleg bine cu seful sau cu colegii de munca?

Adresand aceasta intrebare il faci pe angajator sa se gandeasca la faptul ca esti un candidat care a mai avut astfel de probleme cu colegii in trecut. De asemenea, pot chiar sa considere ca esti o persoana cu care se lucreaza dificil.

5. Pot sa vin mai devreme sau sa plec mai tarziu cata vreme imi fac treaba?

Ideal pentru un candidat aflat la interviul de angajare este sa nu incerce sa faca modificari de program inainte chiar de a obtine jobul.

6. Aveti copii?

Niciodata nu trebuie sa intrebi intervievatorul lucruri personale.

7. Imi verificati conturile social media?

Candidatii trebuie sa isi asume intotdeauna ca posibilii angajatori le vor cauta si vizualiza conturile de social media.

"Intreband daca angajatorul se va uita pe conturile tale de social media nu faci decat sa ridici semne de intrebare celor din companie, care se pot intreba daca nu esti o amenintare la adresa imaginii organizatiei", spune expertul in executive search.

8. Verificati trecutul profesional?

Aceasta este inca o intrebare care poate ridica suspiciuni angajatorului.

9. Pot sa dau telefoane in interes personal in timpul programului?

O astfel de intrebare nu face decat sa spuna despre tine ca nu esti un angajat care se concentreaza 100% asupra a ceea ce are de facut.

10. Am luat jobul?

Mai bine eviti sa adresezi aceasta intrebare, pentru ca nu faci decat sa pari foarte nerabdator.

Sursa foto: Andrey_Popov, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri