Meserie cu risc, insa plina de satisfactii. Asa poate fi caracterizata pe scurt profesia de pilot de aeronave. Iar la capitolul salarii lucrurile stau si mai bine, domeniul transporturilor aeriene numarandu-se printre cele mai bine platite din Romania. In top sta un pilot de aeronave, care incaseaza lunar aproape 6.000 de euro.

Potrivit celor mai recente date ale Institutului National de Statistica, castigul mediu salarial pe ramura "transporturi aeriene" era in luna martie a acestui an de 6.395 lei brut lunar, adica 4.504 lei net lunar. Si este cunoscut faptul ca in sector cele mai mari salarii le obtin pilotii de avioane.

In acelasi timp, salariul mediu net din economia romaneasca se ridica la 2.342 lei.

Topul celor mai bine platiti angajati din domeniu este condus de un pilot de aeronave, cu un salariu lunar de 38.266 de lei brut, respectiv aproximativ 26.800 de lei net (5.900 de euro).

Afla topul celor mai bine platiti piloti din Romania, in articolul din WSPRO Creste interesul pentru industria aviatica: cati piloti are Romania si care sunt cele mai mari salarii din domeniu

Sursa foto: alexey y. petrov, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri