Vrei sa avansezi in cariera dar nu stii ce ar trebui sa faci pentru asta? Este important sa-ti stabilesti din timp obiectivele profesionale si sa depui efort in ceea ce faci, pentru ca nimeni nu primeste o marire de salariu sau o oferta de job mai buna atunci cand nu face nimic. Citeste in continuare cinci obiective profesionale care te pot ajuta sa atingi nivelul dorit in cariera, iar daca ai probleme in definirea scopurilor principale, vezi ce intrebari trebuie sa-ti pui ca sa gasesti raspunsurile potrivite.

Obiective profesionale pe care sa nu le ignori daca vrei sa avansezi

1. Organizeaza sarcinile

Oamenii de succes au grija sa-si pastreze si sa-si organizeze toate notitele, intalnirile, informatiile despre persoanele pe care le intalnesc si atributiile pentru care sunt responsabili. O buna caracteristica profesionala poate fi orientarea spre detalii.

2. Analizeaza totul

Inainte de a efectua orice sarcina, cauta instructiunile. Este foarte important sa analizezi toate informatiile disponibile pentru a fi sigur de actiunile tale. De exemplu, daca un fondator nu face cercetari de baza inainte de a contacta investitorii, poate fi un semn ca nu are puterea de a functiona autonom.

3. Invata din greselile anterioare

Este bine sa-ti notezi de fiecare data ce dificultati ai intalnit si cum le-ai depasit, pentru ca in cazul in care te vei mai intalni cu astfel de dificultati vei sti cum sa reactionezi. Totodata, fii atent la ce se intampla in jurul tau, vezi ce greseli fac colegii tai pentru a nu le repeta.

4. Fii la curent cu tot ce se intampla

Citeste cat mai mult, stiri nationale si internationale, poate vin idei noi pe care le poti propune sau implementa la locul de munca. Daca nu vrei sa copiezi ceva, chiar daca iti place foarte mult conceptul, poti imbunatati si adapta acea idee. Trebuie sa ai simtul de observatie activat mereu daca vrei sa excelezi in domeniul profesional.

5. Gandeste diferit

Vino la munca cu cate o idee noua in fiecare luna, care ar ajuta compania sau colegii de munca sa-si atinga obiectivele. Trebuie sa fii mereu implicat in ceea ce faci pentru a evolua in acelasi timp cu compania la care lucrezi. Cu cat iti folosesti mai mult abilitatile pe care le ai cu atat mai mult succes poti avea la birou.

Daca ai probleme in definirea scopurilor principale, iata cateva intrebari care te-ar putea ajuta.

  • Ce se intampla cu mine daca dau gres?
  • Cat de convins sunt ca voi reusi sa-mi ating scopurile propuse?
  • Care vor fi veniturile mele intr-un an daca voi reusi sa fac ce-mi propun? Dar in cinci ani?
  • Care sunt abilitatile mele, ce pot imbunatati si ce pot dobandi?
  • Sunt dispus sa ma dedic in totalitate jobului?

Sursa foto: By ImageFlow / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri