Absolventii de liceu sunt, in perioada aceasta, in febra examenelor de admitere in invatamantul superior. Dintre facultatile cu cea mai mare concurenta la admiterea la programele de studii de licenta din acest an este si Facultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Facultatea de Relatii Economice Internationale pregateste specialisti prin programele sale de masterat (opt la numar), din care jumatate sunt oferite in limba engleza.

"La Facultatea de Relatii Economice Internationale programele de studii masterale se fundamenteaza pe trei piloni: nevoia acuta de profesionisti in companiile romanesti care sa le imbunatateasca acestora competitivitatea internationala, nevoia flexibilitatii competentelor astfel incat schimbarile tehnologice sa fie oportunitati, nu amenintari, si conectarea la cunostintele oferite de programele de studii de la universitati model la nivel international", se arata intr-un comunicat de presa.

Mini-MBA la REI

Din 2016, tinerii care vor sa se specializeze in Managementul Afacerilor Internationale o pot face datorita unui mini-MBA, la Facultatea de Relatii Economice Internationale.

"Masteratul Managementul Afacerilor Internationale in limba engleza este derulat in colaborare cu PwC Romania, consultanti din cadrul acestei companii si ai firmei de avocatura corespondente D&B David si Baias sustinand cursul saptamanal de Antreprenoriat si Inovare, la sediul PwC. De altfel, masteratul care atrage si studenti straini, ofera un context intercultural de dobandire a unor cunostinte si competente la un nivel similar cu alte programe de studii internationale", se mai arata in documentul citat.

Mastere de nisa la REI

Facultatea de Relatii Economice Internationale ofera si programe masterale de nisa, cum ar fi cel in Logistica Internationala, singurul de acest fel din Romania. Un alt program de specializare este Managementul Riscului Financiar International (in limba romana), ce propune, cu participarea unor specialisti CFA Romania, un concept nou de abordare a finantelor internationale. Un alt treilea program de studii cu aplicabilitate reala in mediul de afaceri global este Managementul Proiectelor Internationale, oferit in limba engleza.

Orientarea programelor de masterat de la REI nu este doar pe business, o mare parte din traditia facultatii vine din perspectiva institutionala a economiei internationale. Astfel, REI are doua programe de studii, ambele cu predare in limba romana: Economie Internationala si Afaceri Europene si Diplomatie in Economia Internationala.

Comunicarea de afaceri in limba engleza a fost mereu o componenta esential a invatamantului de comert exterior, fiind cunoscut faptul ca studentii de la REI studiaza doua limbi straine din care engleza obligatoriu. Programul de studiu pregateste specialisti in comunicare necesari oricarei companii care doreste sa aiba succes intr-o lume globalizata.

"Nu in ultimul rand, consideram ca studentii dobandesc cunostinte de calitate de la profesori care isi pastreaza competentele integrand tendintele actuale. Astfel, programul de studii de Comunicare in limba engleza pentru predare si cercetare – EDURES se adreseaza cadrelor didactice si cercetatorilor", se mai arata in comunicat.

Admiterea la programele de masterat se deruleaza in ultimele doua saptamani ale lunii iulie, cu inscrierea in zilele de 24, 25 si 26 iulie. Mai multe detalii despre admiterea la REI puteti gasi AICI.

Sursa foto: Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri