Cei mai multi dintre noi am crescut auzind mereu “Nu renunta!” si am ajuns sa ne simtim vinovati cand renuntam la anumite lucruri. La un moment dat, renuntarea poate fi cea mai buna varianta, chiar daca este un job care iti place dar nu te satisface din punct de vedere economic sau un proiect esuat care necesita mai multa decat merita.

A sti cand sa renunti este o abilitate care poate fi invatata. Citeste in continuare cateva lucruri la care ar trebui sa renunti pentru o viata plina de succes, potrivit Entrepreneur.

1. Renunta la dubii

Increderea joaca un rol imens in succes. Ai nevoie de curaj si convingere pentru a ajunge la nivelul urmator. Secretul este sa ai incredere in puterile tale, iar daca ai dubii nu va functiona. Fii sincer cu tine, pentru ca atunci cand te prefaci doar ca ai curaj s-ar putea sa ai rezultate mai slabe.

2. Renunta sa mai amani lucrurile

Procesul de schimbare este unul greu, la fel si autodezvoltarea. Cand apar lucruri mai grele de facut, intotdeauna e mai usor sa decizi ca te vei ocupa maine de ele. Problema este ca maine nu vine niciodata. Spunand ca o vei face maine este doar o scuza si inseamna ca nu vrei sa reusesti cu adevarat sau ca vrei rezultate fara munca, ceea ce este imposibil.

3. Renunta sa faci acelasi lucru de mai multe ori si sa astepti un rezultat diferit

Exista o multime de oameni care par a fi hotarati ca 2+2 va ajunge sa faca in cele din urma 5. Ideea este simpla: daca pastrezi aceeasi abordare, vei continua sa ai aceleasi rezultate, indiferent de cat de mult muncesti pentru asta. Daca iti doresti rezultate diferite, trebuie sa schimbi abordarea, chiar daca pare mai complicat.

4. Renunta la modul de gandire precum totul va functiona de la sine

Este tentant sa crezi ca totul va functiona bine de la sine, dar adevarul este ca trebuie sa faci sa functioneze. Nu astepta ca seful tau sa observe ca esti pregatit pentru promovare sau ca afacerea se va dezvolta printr-o magie.

5. Renunta sa spui mereu “da”

Fiecare “da” pe care il rostesti este un compromis. Daca spui “da” unui lucru, spui “nu” altuia. Cand accepti sa ramai peste program la locul de munca, de exemplu, inseamna ca spui “nu” la sala de sport sau la timpul petrecut cu familia. Sa nu-ti fie frica sa spui “nu” si evita sa folosesti expresii precum “nu cred” sau “nu sunt sigur”. Spune mai mult “da” lucrurilor importante din viata.

Exista zeci de modalitati prin care putem sa atingem potentialul maxim. Trebuie sa invatam sa renuntam la tot ce ne impiedica sa fim fericiti.

Sursa foto: pathdoc /Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri