Povestea lui Jack Ma, fondatorul AliBaba si al doilea cel mai bogat om din China, poate reprezenta o sursa de inspiratie pentru multi dintre noi, pe care pierderea unui job sau picarea unui examen ne afecteaza mai mult decat ar trebui.

De nenumarate ori, multi dintre noi, am simtit ca viata s-a sfarsit atunci cand am picat un examen, nu am obtinut job-ul visat sau afacerea noastra a falimentat. Ambitia si perseverenta lui Jack Ma reprezinta un exemplu pe care ar trebui sa il urmam. Va prezentam mai jos cateva situatii prin care a trecut miliardarul chinez si care nu l-au impiedicat sa ajunga cine este astazi, al doilea cel mai bogat om din China, cu o avere de 39 de miliarde de dolari, conform revistei Forbes.

1. A incercat de 10 ori sa intre la Harvard

Pentru unii dintre noi este indeajuns sa picam o singura data examenul de admitere la facultate pentru a avea impresia ca ne-am ratat scopul in viata. Nu a fost la fel si in cazul lui Jack Ma, care a incercat de 10 ori sa intre la Harvard si nu a reusit, iar acest lucru nu l-a impiedicat sa stranga o avere de miliarde de dolari.

2. Nu a stiut ce va face cu viitorul lui dupa terminarea colegiului

Dupa terminarea colegiului, planurile sale de viitor nu erau concrete. Dovada sta in faptul ca a aplicat la 30 de job-uri din domenii total diferite. Niciuna dintre companii nu a vrut sa il aiba la el in echipa.

3. A fost singurul, dintr-un numar de 24 de candidati, care nu a fost angajat de KFC

Unul dintre cele 30 de job-uri la care a aplicat dupa terminarea colegiului a fost in cadrul lantului de restaurante KFC. Intr-una dintre sesiunile de angajare a companiei, din 24 de candidati doar unul nu a fost admis, “nefericitul” respins a fost Jack Ma, conform Entrepreneur.com.

4. Paradoxal, Jack Ma nu este prieten prea bun cu tehnologia

Fondatorul Alibaba a declarat intr-un interviu ca nu stie prea multe despre tehnologie, in ciuda faptului ca detine una dintre cele mai de succes companii de de comert electronic din lume. Singurele lucruri pentru care isi foloseste calculatorul este acela de a primi si trimite mesaje si de a naviga pe Internet.

5. Prima investitie a fost un esec

Prima sa investitie serioasa nu a mers deloc asa cum si-a planuit. In incercarea de a face Internetul popular in China, acesta a imprumutat 2.000 de dolari de la mai multi prieteni pentru a lansa website-ul China Pages. Acesta folosea o conexiune dial-up care facea ca paginile sa se incarce in mai mult de trei ore. Intr-un final a realizat ca sansele sale de succes sunt mici si a renuntat la proiect.

Sursa foto: Anna Jurkovska / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri