Vrei sa-ti dezvolti compania? Vrei ca afacerea ta sa aiba succes? Aceste intrebari pot parea stupide, dar pentru unii raspunsul este "nu". Pur si simplu sunt fericiti cu ceea ce au si nu sunt motivati sa avanseze. Uneori, raspunsurile la intrebarile de mai sus sunt "da", dar poate acele persoane care raspund cu "da" nu au experienta si instrumentele necesare pentru a obtine ce-si doresc.

Daca citesti in continuare acest articol inseamna ca iti doresti ca afacerea ta sa prospere. Pentru a face acest lucru trebuie sa te concentrezi asupra urmatoarelor lucruri, care te pot ajuta sa-ti cresti afacerea, potrivit Entrepreneur.

1. Autoeducare

Atat de putini oameni mai citesc dupa ce termina studiile, dar atunci cand cauta informatii despre cei mai bogati oameni din lume, descopera ca ei citesc tot timpul.

Pentru ca toate lucrurile din jurul nostru se afla intr-o schimbare continua, ca intreprinzator, este important sa tii pasul cu tot ce apare nou pe piata.

2. Viziunea companiei

Este jobul tau sa stabilesti viziunea companiei. Cum va arata compania peste trei, cinci si zece ani? Ce produse sau strategii noi va dezvolta afacerea? Care va fi cultura companiei in urmatoarele 12 luni?

Nu ar trebui sa ignori acest element, pentru ca este important sa stabilesti de la inceput care va fi viitorul companiei.

calitatile unui CEO

Sursa foto: Shutterstock/ Gajus

3. Strategia companiei

In calitate de CEO, ar trebui sa contribui la dezvoltarea unei strategii pentru a transforma viziunea companiei in realitate. Nu trebuie sa fii expert in toate departamentele care necesita o strategie, dar trebuie sa fii implicat in procesul de planificare sau de aprobare pentru fiecare departament care afecteaza viziunea generala pe termen lung a companiei. Acestea pot include elemente cum ar fi setarea obiectivelor, cultura companiei, vanzarile sau partea de marketing.

Indiferent de nivelul de business in care te afli, este important sa gasesti pe cineva care se afla cu o etapa sau doua deasupra ta si este dispus sa te ajute cu cateva sfaturi referitor la provocarile pe care le-a intampinat pentru a ajunge mai sus.

4. Fii atent la buget

Una dintre cele mai importante sarcini pe care le are un CEO este sa se asigure ca nu va ramane fara bani, chiar daca are un CFO. Poate ca pare absurd acest sfat, dar sunt atat de multi conducatori de business care nu stiu sa gestioneze corect bugetul companiei si ajung sa esueze.

Asadar, daca vei reusi sa te concentrezi in fiecare zi pe aceste 4 lucruri, cu siguranta vei "imbratisa" succesul.

Succes!

Sursa foto: Monkey Business Images

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri