Incepand cu aceasta editie, suplimentul Careers al Wall Street isi propune ca in fiecare saptamana sa prezinte cititorilor caracteristicile si cerintele celor mai relevante joburi din domenii distincte.
Denumire job: HR Manager/Specialist Resurse Umane

Nivel cariera: Pentru cei care isi doresc un astfel de job nivelul de experienta solicitat de majoritatea companiilor este de peste 3 ani.

Salariu: Salariul de pornire este de 500 de euro si poate depasi cu usurinta 1.500 de euro. Valoarea sa variaza insa de la o companie la alta in functie de numarul de salariati sau de responsabilitatile atribuite unui specialist de Resurse Umane.

Studiile superioare de specialitate sunt obligatorii. In general candidatii pentru pozitia de HR Manager au absolvit facultatea de Psihologie. Studiile in domeniul juridic sau economic reprezinta insa un avantaj.

Companiile solicita ca un candidat pentru pozitia de HR Manager sa posede abilitati excelente de comunicare, cunostinte de legislatia muncii, spirit de echipa, rezistenta la stres, capacitate de organizare si planificare, aptitudini de implementare, analiza, sinteza si negociere. De asemenea experienta pe un post similar sau intr-un departament de resurse umane constituie un avantaj.

Candidatul trebuie sa posede cunostinte operare PC si sa cunoasca la nivel avansat cel putin o limba straina, limba engleza fiind cea mai solicitata de majoritatea companiilor.

Beneficii extrasalariale: Pachetul de beneficii extrasalariale oferit de companii includ asigurarea medicala dar si tichete de masa.

Alte beneficii: Printre beneficiile oferite de companii se numara de asemenea si deplasarile in strainatate in interes de serviciu, cursuri de specializare platite de companie, masina de serviciu, prime de sarbatori, abonamente la sali de sport, notebook, conexiune permanenta la internet.

Parcurs profesional: Oportunitatile de promovare pentru un HR Manager exista atat in companiile mici cat si in cele mari. Totusi responsabilitatile cresc pe masura ce avansezi. Astfel un bun HR Mannager va trebui sa se ocupe nu numai de coordonarea proceselor de recrutare si selectie, de evaluarea nevoilor de personal, de realizare si actualizarea formularelor pentru fisa de post sau fisa de eveluare, ci si de evaluarea nevoilor si coordonarea programelor de training, realizarea planului de training, realizarea de teste psihologice si profesionale, corectarea si interpretarea rezultatelor la probele psihologice sau propunerea si implementarea politicilor de motivare a angajatilor.

Avantaje: Mai mult decat in cazul altor job-uri, un HR Manager are posibilitatea sa relationeze cu foarte multe categorii de persoane, sa comunice cu acestea, sa cunoasca cat mai multe tipologii si caractere.

Dezavantaje: HR Managerul isi asuma intotdeauna responsabilitatile pentru alegerile facute, in ceea ce priveste persoanele angajate. Daca, in urma procesului de recrutare, persoana aleasa nu reuseste totusi sa indeplineasca sarcinile impuse de job, sau daca nu reuseste sa se integreze in echipa din care face parte si nu comunica suficient cu aceasta, HR Managerul este direct responsabil pentru acest fapt, si trebuie sa propuna solutii urgente pentru rezolvarea situatiei.

Companii de recrutare: www.ejobs.ro

In prezent un numar de 10 companii recruteaza pentru functia de HR Manager.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri