IT-ul este in prezent unul dintre cele mai dinamice si influente sectoare de pe piata locala de recrutari, conform specialistilor in HR.

Denumire job: Account Manager IT

Nivel cariera: Pentru cei care isi doresc un job ca Account Manager IT nivelul de experienta solicitat de majoritatea companiilor este de minim 3 ani de experienta.

Salariu: Salariul de pornire este in general de 1.000 de euro dar ajunge cu usurinta la 1.500 de euro. Valoarea sa variaza insa de la o companie la alta in functie de responsabilitatile care ii sunt atribuite.

Studiile superioare terminate sau in curs sunt obligatorii. In plus candidatul trebuie sa posede cunostinte la nivel avansat de limba engleza.

Companiile care solicita ca un candidat pentru pozitia de Account Manager IT pun in primul rand accent pe excelente abilitati de comunicare – scris si oral (exprimare coerenta si corecta gramatical), dar si bune abilitati de prezentare si negociere. In general cursurile de vanzari reprezinta un avantaj.
De asemenea un bun candidat trebuie sa fie ambitios, perseverent, sa aiba putere de convingere, orientare catre client si catre rezultat.

Beneficii extrasalariale: Pe langa un pachet salarial complex: salariu fixa, o parte variabila, tichete masa dar si un abonament de servicii medicale, companiile ofera si autoturism de serviciu.

Alte beneficii: Printre beneficiile oferite de companii se numara de asemenea si decontarea cheltuielilor de transport, notebook, telefon de serviciu dar si traininguri de specialitate atat in tara cat si in strainatate platite de companie, bonusuri si premii in functie de rezultate.

Parcurs profesional: Posibilitatea dezvoltarii unei cariere intr-o echipa tanara si dinamica, oportunitatile de promovare si de castiguri suplimentare pentru un Account Manager IT exista atat in companiile mici cat si in cele mari. Printre principalele responsabilitati ale unui Account Manager IT se numara: vanzarea de consultanta, mentenanta si solutii IT, atingerea targetelor de vanzari, negocierea si semnarea de contracte, urmarirea platilor, cercetarea permanenta a pietei pentru identificarea de noi oportunitãþi de afaceri in domeniul solutiilor de business, informarea continua asupra serviciilor si solutiilor oferite de concurenta, identificarea si contactarea clientilor potentiali, stabilirea si mentinerea de relatii stranse cu beneficiarii, stabilirea strategiei de pret pentru oferta, sustinerea si negocierea ofertei, negocierea conditiilor contractuale si elaborarea propunerilor de contract, mentinerea unei relatii post vanzare cu beneficiarii.

Avantaje: Un Account Manager IT are posibilitatea de a dezvolta o cariera intr-unul din cele mai influente domenii de pe piata muncii. De asemenea castigurile suplimentare substantiale reprezinta un avantaj.

Dezavantaje: Activitatea intensa si continua, orele suplimentare efectuate, cat si faptul ca trebuie sa fie la dispozitia clientului sunt doar cateva din principalele dezavantaje ale unui astfel de job.

Companii de recrutare: www.ejobs.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri