Un numar tot mai mare din tinerii care obtin un MBA aleg sa ramana in Romania dupa terminarea studiilor. In prezent, dintre cei 120 de absolventi ai CEU Business School Romania, 80 au ales sa ramana in tara, in timp ce doar 40 au preferat sa plece in strainatate.
Un MBA ofera atat studentilor cat si managerilor noi oportunitati si provocari. Pornind de la cerintele companiilor de a avea angajati care sa fie capabili sa puna in aplicare cunostintele teoretice, CEU Business School Romania vrea sa fie speciala prin crearea acelor manageri care sunt capabili sa aiba o vedere 360 de grade, si care pot trece usor atat dintr-o organizatie in alta, cat si de la o tara la alta.

Programul MBA oferit de CEU Business School se diferentiaza in primul rand de celelalte programe similare, prin rolul important acordat componentei europene a procesului de educatie. Majoritatea profesorilor vin din mediul practic si au legaturi academice sau de afaceri in continentul european astfel incat ancorarea scolii este foarte puternica in realitatile Europei.

De asemenea, sunt persoane care au aplicat teoria pe care o predau studentilor, sau o aplica in continuare. Procentul profesorilor care vin strict din mediul academic este redus, fiind aproape insignifiant. In plus, backround-ul profesorilor este diferit, ca formarea si metode curriculare utilizate. Sunt profesori care au terminat un PhD in Statele Unite, Anglia sau Franta.

CEU Business School Romania se diferentiaza si prin alte doua caracteristici better and special. „Managerii de astazi nu mai sunt acei manageri clasici, cei expatriati, sunt manageri transnationali, sunt manageri care merg foarte usor dintr-o zona intr-alta si care incearca sa se orienteze la fata locului si sa surprinda aspectele sociale, economice, politice, si sa vina cu o experienta de business astfel incat sa se integreze foarte rapid in mediul pe care l-au gasit acolo. Nu se iau experiente din Vest, de exemplu cum s-a intamplat in ultimii saptesprezece ani in Romania. Am avut expatriati, au venit din Vest cu un bagaj de cunostinte si au spus ca Romania trebuie sa ajunga la nivelul Germaniei in urmatorii ani”, a explicat Robert Zanescu, Director of Operations, CEU Business School Romania.

CEU Business School Romania doreste sa creeze manageri care se pot adapta usor de la o organizatie la alta, atat prin experienta pe care o are data de scoala cat si prin experientele anterioare, astfel incat sa poata da organizatiei din care face parte, cat mai mult, in mediul local de acolo.

„Pentru ca utilizam tot mai des conceptul de think global, act local, think global inseamna sa fii un manager transnational, sa actionezi local, nu copiind un model din Germania, din Franta, sau Statele Unite, si sa intelegi ce model trebuie sa dezvolti plecand din piata respectiva”, a adaugat Robert Zanescu.

Durata unui MBA este de 2 ani, insa cursantii au posibilitatea de a-si termina studiile si in 10 luni la Budapesta. Programul de la Bucuresti este acelasi cu cel de la Budapesta si nu se face nici o diferentiere.

„Avem persoane care au inceput aici si vor sa termine la Budapesta. In luna august, la Budapesta exista un semestru intensiv, timp de doua saptamani. Persoanele care vor sa termine mai devreme sau cele carora nu le-a permis viata personala si cariera, pot alege aceasta optiune si urma cursurile intensive timp de doua saptamani, reusind in acest fel sa termine un semestru de trei, patru luni din Romania”, a spus pentru Wall Street Dorina Surugiu Program’s Manager, CEU Business School Romania.

Pentru anul 2008, costurile pentru un MBA la CEU Business School Romania atinge suma de 18.600 de euro platibili in doua transe. In general companiile suporta cea mai mare parte a a costurilor, insa un numar tot mai important de manageri aleg sa isi plateasca singuri cursurile. Exista de asemenea discount-uri de aproape 6.000 de euro. Cea mai mare reducere este de 50% si se acorda concurentilor care obtin un scor de peste 700 de puncte la testele GMAT.

„Un scor de 700 nu este mare pentru un roman. Media este undeva la 640 – 650 de puncte. Un scor de 700 nu este greu de atins pentru Romania. In prezent, din ce in ce mai multi tineri aleg sa isi plateasca singuri cursurile. Noi am luat-o ca pe un semn bun. Se pare ca le oferim acea incredere in sine acele unelte, acele skills si tools de care au nevoie pentru a face diferenta. Noi nu vrem sa ii facem sa fie cei mai buni, ii invatam sa fie cei mai buni, indiferent de situatii”, a adaugat Dorina Surugiu.

„In clipa in care hotarasti sa investesti, sa iti imbunatatesti abilitatile in general management sau in orice alt domeniu, e clar ca esti un om de afaceri, si esential pentru un om de afaceri este investitia. Trebuie sa pui ceva: timp, bani, energie. In momentul in care un candidat decide sa puna nu numai timpul ci si banii sai, e clar ca angajamentul lui pentru transformare este esential”, sustine Robert Zanescu.

CEU Business School Romania isi propune sa aiba studenti din domenii cat mai diferite, cu backround-uri culturale si profesionale cat mai diferite, astfel incat profesorul este un intermediar intre diversii indivizi din sala, intre backround-urile lor diferite. Grupele sunt formate din maxim 50 de cursanti, insa la cursurile de specialitate pot exista grupe formate si din 7-8 cursanti.

In prezent, cele mai cautate domenii sunt cel de Finance, Marketing si IT Management.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri