90% din posturile de middle si top management din cadrul lantului de restaurante La Mama sunt ocupate de persoane care au pornit de la pozitii de entry level.
Intrucat specificul industriei restaurantelor presupune o fluctuatie mare de personal, mai ales la nivelul de entry level, in cazul unui nou angajat din cadrul companiei La Mama, un rol important il are dezvoltarea carierei.

„Atata timp cat reusim sa-i facem pe angajatii nostri sa inteleaga ca fac parte din afacere, lucrurile vor merge bine si clientii vor fi multumiti”, sustin reprezentantii companiei.

In prezent, La Mama este prima companie privata care decide sa deschida o scoala de meserii, investind in acest fel in formarea viitorilor angajati, prin sustinerea de cursuri calificate pentru meseriile de ospatar si bucatar.

Cursurile organizate de scoala de meserii La Mama sunt deschise oricarei persoane care a terminat ciclul gimnazial si poate face dovada acestui fapt. Candidatii trebuie sa plateasca o taxa de inscriere de 50 lei si sa achite inainte cu o saptamana de inceperea cursului contravaloarea acestuia, de 450 lein.

Decizia de a lansa o scoala de meserii in acest domeniu a aparut in urma constatarii ca pe piata locala numarul persoanelor calificate, in special in domeniul restaurantelor este foarte redus.

„Nu gresesc daca spun ca peste 90% din cei care sunt la ora actuala ospatari sau bucatari au invatat pe parcurs. Pentru noi este o provocare zilnica sa gasim personal calificat”, sustine Catalin Mahu, proprietarul lantului de restaurante La Mama.

Cursurile se desfasoara pe o perioada de 4 luni si jumatate si sunt structurate in doua parti. O parte teoretica care se va derula la sediul administrativ al companiei, in sali special amenajate, si o parte practica, ce va fi asigurata de catre personal calificat in domeniul gastronomiei, in bucatariile restaurantelor La Mama. La sfarsitul cursului absolventii vor primi certificate de calificare profesionala acreditate de Ministerul Muncii precum si o foaie matricola in care sunt inscrise competentele specifice meseriei.

„Datorita faptului ca aceste cursuri sunt acreditate de catre Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, in colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, ele sunt recunoscute atat pe plan national cat si international”, au declarat reprezentantii La Mama.

Cursantii care vor avea un punctaj mare in urma examenului de testare a cunostintelor, atat teoretice cat si practice, vor avea oportunitatea sa se angajeze intr-unul din restaurantele La Mama.

De asemenea, beneficiile extrasalariale oferite de companie precum bonurile de masa acordate tuturor angajatilor, in functie de postul ocupat, masa suportata partial sau total in cadrul restaurantelor La Mama, primele de Craciun si Paste, primele de vechime, masina de serviciu, abonamentele pe mijloacele de transport, telefon mobil, abonamente la clinica medicala privata precum si abonamente la cluburi de fitness, reprezinta inca un avantaj in vederea retentiei angajatilor. In plus, fiecare angajat este incurajat sa isi aleaga, in functie de aptitudinile pe care le poseda, tipul de cariera pe care si-l doreste in interiorul organizatiei.

Pentru anul 2008, reprezentantii companiei sustin ca numarul de noi angajati va fi direct proportional cu ritmul de dezvoltare al companiei din punct de vedere al numarului de locatii si al dimensiunii acestora.

Compania Trotter Restaurant care detine in prezent sapte restaurante La Mama si doua cafenele Cafepedia estimeaza pentru 2007 o cifra de afaceri de peste 8 milioane de euro, cu 33% mai mult fata de anul precedent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri