Alaturi de banking, constructii, IT si real estate, domeniul financiar ramane la randul sau si in 2008 unul dintre cele mai dinamice sectoare, potrivit specialistilor in resurse umane.
Denumire job: Expert Contabil

Nivel cariera: Pentru cei care isi doresc un job ca Expert Contabil nivelul de experienta solicitat de majoritatea companiilor este de peste 3 ani.

Salariu: Salariul de pornire este in general de 1.500 de euro im majoritatea companiilor din Bucuresti. Valoarea sa variaza insa de la o companie la alta. Un expert contabil foarte bine pregatit si cu o experienta ce depaseste 3-4 ani poate avea un salariu de pornire de 2.500 de euro.

Studiile superioare de specialitate finalizate sunt obligatorii.

Companiile solicita ca un candidat pentru pozitia de Expert Contabil pun in primul rand accent pe experienta profesionala dobandita in domeniul evidentei contabile de minim 3 ani, cunostintele solide de contabilitate financiara si de gestiune, de legislatie fiscala, sa fie familiarizat cu utilizarea softurilor contbile.

De asemenea un bun candidat trebuie sa fie o persoana responsabila, organizata si dinamica, sa aiba o gandire analitica si sintetica, initiativa si spirit organizatoric, capacitatea de a evalua si de a lua decizii, spirit analitic, atentie concentrata si distributiva dar si rezistent la stres. In plus, orice aplicant trebuie sa posede bun aptitudini de coordonare, comunicare si capacitate de a lucra cu oameni, cat si capacitatea de a se exprima cu usurinta, claritate si coerenta.

Candidatul trebuie sa posede cunostinte foarte bune de operare PC (Excel, Word, Internet), sa cunoasca la nivel avansat limba engleza, fiind cea mai solicitata de majoritatea companiilor.

Beneficii extrasalariale: Pe langa un salariu atractiv, pachetul de beneficii extrasalariale oferit de companii include si bonuri de masa.

Alte beneficii: Printre beneficiile oferite de companii se numara de asemenea si telefonul de serviciu dar si asigurarea medicala.

Parcurs profesional: Oportunitatile de promovare si de castiguri suplimentare pentru un Expert Contabil exista atat in companiile mici cat si in cele mari. Printre principalele responsabilitati ale unui Expert Contabil se numara: regularizarea fiselor sintetice de evidenta pe platitori la administratia financiara, intocmirea bilanturilor si a notelor explicative, evidenta contabila generala pana la nivel de balanta, intocmirea si depunerea declaratiilor lunare/trimestriale obligatorii pentru bugetul de stat, inregistreaza zilnic si arhiveaza in bune conditii documentele financiar – contabile, inchiderea conturilor de venituri, cheltuieli si TVA dupa verificarea balantei, se ocupa de intocmirea decontului de TVA, a declaratiilor fiscale, a declaratiilor de CAS, somaj, sanatate si ITM, se ocupa de mentinerea unei bune relatii cu administratia financiara si celelalte institutii.

Avantaje: Un Expert Contabil are posibilitatea de a avea un salariu motivant, de a lucra intr-un mediu profesionist, si de a dezvolta o cariera profesionala in domeniu.

Dezavantaje: Activitatea intensa si continua, orele suplimentare efectuate, dar si disponibilitatea maxima pentru client sunt doar cateva din dezavantajele unui astfel de job.

Companii de recrutare: www.ejobs.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri