Recrutarea angajatilor talentati devine si pentru specialistii in resurse umane din Statele Unite o provocare tot mai mare pe fondul unei crize a candidatilor bine pregatiti.
Gasirea, recrutarea si retentia talentelor sunt cele trei probleme care ii ingrijoreaza in prezent pe managerii de HR din Statele Unite, potrivit celui mai recent studiu realizat de firma de consultanta Deloitte.

Asigurarea medicala ramane la randul ei una din prioritatile recrutorilor americani, sapte din zece manageri chestionati admintand ca se afla inca in top 5 al preferintelor, in usoara scadere fata de anul trecut, cand opt din zece manageri o vedeau ca pe o prioritate.

Lipsa partiala sau totala a dorintei angajatilor de a-si plati asigurarile sau de a-si gestiona singuri veniturile devine pentru mai bine de jumatate din managerii de HR o problema/ „durere de cap”. De asemenea, acelasi procent a fost obtinut si in momentul in care s-a pus problema crearii unei alinieri a recompenselor cu strategia de business si brand-ul companiei.

Nevoia angajatilor de a avea asigurata o pensie dupa incheierea carierei profesionale reprezinta un alt factor cheie in retentia talentelor. Astfel, mai bine de patru din zece HR manageri considera ca abilitatea de oferi o pensie cat si asigurare medicala dupa pensionare este prioritatea numarul unu, in timp ce posibilitatea de a castiga venituri suplimentare care permit obtinerea unei bunastari financiare in raport cu inflatia si probelemele economice ale tarii, ii preocupa pe recrutori in proportie de peste 15%.

De asemenea, personalizarea recompenselor si oferirea controlului total in mana angajatilor ocupa un loc tot mai important in topul provocarilor cu care se confrunta angajatorii. Potrivit studiului realizat de Deloitte, mai mult de opt din zece HR Manageri intentioneaza sa isi schimbe programul si strategia de acordare a recompenselor.

Aproape trei patrimi din cei chestionati planuiesc sa mareasca gradul de comunicare si educatie al angajatilor in raport cu programale de recompense. In plus, peste 50% planuiesc sa reproiecteze o parte a programelor de beneficii pentru o mai buna aliniere a intereselor angajatilor cu cele ale companiei si sa promoveze retentia si angajamentul acestora fata de organizatia din care fac parte.

O treime din managerii chestionati au declarat ca in reproiectarea grilei de recompense a angajatilor vor lua in calcul varsta acestora.

„Cu certitudine managementul talentelor este provocarea organizationala numarul unu, si depaseste cu mult administrarea costurilor totale ale recompenselor sau asigurarilor medicale oferite angajatilor. Organizatiile de resurse umane din lume isi schimba tot mai mult focusul de la managementul resurselor umane si reducerea costurilor, la restituirea investitiei pe termen lung si cresterea companiei ”, sustine Tim Phoenix, co-director al studiului realizat de Deloitte.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri