Denumire job: Inginer chimist

Nivel cariera: Pentru cei care isi doresc un job ca Inginer chimist nivelul de experienta solicitat de majoritatea companiilor este de minim 3 ani de experienta.

Salariu: Salariul de pornire in companiile din Bucuresti este in general de 500 de euro dar ajunge si la 1.000 de euro. Valoarea sa variaza insa de la o companie la alta in functie de responsabilitatile atribuite sau de domeniul de activitate. In provincie salariul de pornire este de 400 de euro si poate ajunge si la 800 de euro.

Studiile superioare tehnice de specialitate sunt obligatorii.

Companiile care solicita ca un candidat pentru pozitia de Inginer chimist pun in primul rand accent pe experienta dobandita intr-o functie similara (minim 3 ani).

De asemenea, un bun candidat trebuie sa fie o persoana receptiva, cu capacitate de analiza si decizie, capacitate de argumentare, putere de convingere, exigenta si fermitate, sa isi doreasca sa promoveze progresul tehnic si sa se perfectioneze.

Candidatul trebuie sa posede cunostinte operare PC si sa cunoasca la nivel avansat cel putin o limba straina.

Beneficii extrasalariale: Pe langa un salariu atractiv ce include si plata orelor suplimentare, pachetul de beneficii extrasalariale oferit de companii include si tichete de masa.

Alte beneficii: Printre beneficiile oferite de companii se numara de asemenea si asigurare medicala.

Parcurs profesional: Oportunitatile de promovare si de dezvoltare profesionala exista atat in companiile mici cat si in cele mari. Printre principalele responsabilitati ale unui Inginer chimist se numara: instruirea personalului de executie privind modul de lucru si respectarea procedurilor de lucru, stabilirea factorilor de risc si accident in sectoarele de acoperiri si instruirea personalului de executie, se ocupa de stabilirea compozitiei chimice a solutiilor (compusilor chimici) utilizati pe liniile de acoperiri, stabileste procesele de transformare (tehnologiile de executie) pentru reperele, subansamblele ce suporta procese de acoperiri de protectie.

De asemenea, colaboreaza cu echipa Proiect, cu serviciul Conceptie si cu responsabilul in logistica interna, urmareste respectarea derularii proceselor de transformare in conformitate cu prescriptiile proiectului, ia decizii in situatiile in care nu sunt respectate etapele proceselor de transformare, intrerupe desfasurarea proceselor si stabileste masuri de inlaturare a neconformitatilor constatate dupa caz, raspunde de modul de stabilire a proceselor de transformare, de corectitudinea datelor si documentelor intocmite, de modul de stabilire a procedurilor de lucru specifice, de instruirea personalului de executie privind modul de derulare a proceselor de transformare, raspunde de cunoasterea si respectarea normelor si reglementarilor legale in domeniul de activitate si a celor specifice societatii.

Un Inginer chimist raspunde administrativ, civil si penal, dupa caz, pentru prejudiciile rezultate in urma neindeplinirii sau indeplinirii cu lipsa de profesionalism ori cu rea credinta a atributiior si responsabilitatilor.


Avantaje: Un Inginer chimist are posibilitatea sa dezvolte o cariera in acest domeniu dar si sa puna in aplicare toate cunostintele acumalate.

Dezavantaje: Activitatea intensa si continua, orele suplimentare efectuate, responsabilitatile sunt doar cateva din principalele dezavantaje ale unui astfel de job.

Companii de recrutare: www.ejobs.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri