Managerii din Vest ii subestimeaza pe cei din China si cred ca acestia sunt simpli functionari obedienti, fara imaginatie, potrivit studiului Global Management Challeng realizat de Institutul britanic de Leadership si Management.
Desi managerii din Vest se complac cu ideea ca organizatiile celei mai puternice economii in expansiune, China, sunt conduse de directori lipsiti de imaginatie si obedienti, studiul realizat Institutul britanic de Leadership si Management in randul a 325 de manageri din Marea Britanie, Statele Unite si Franta a demonstrat contrariul.

„Mesajele pe care le primim referitor la mediul de business din China sunt de obicei negative, acest mediu fiind caracterizat ca autoritar, dar cu un mediu si concepte de responsabilitate sociala insuficient dezvoltate”, potrivit lui Penny de Valk, CE Institutul britanic de Leadership si Management.

Realitatea arata insa contrariul intrucat managerii chinezi au o reala „sete” pentru a acumula cunostinte si experienta profesionala, concentrandu-se mai mult decat colegii lor din Vest in vederea imbunatatirii performantelor. In plus, acestia au s-au dovedit a fi mai bine formati in interiorul companiei.

„Studiul Global Management Challenge ofera un portret mai sofisticat al managerilor chinezi. Acestia considera ca respecta cu strictete regulile si strategiile implementate pentru serviciile cu clientii, cat si impactul acestora asupra mediului. Acestia apreciaza intelepciunea si eruditia/cunoasterea, si in timp ce isi recunosc slabiciunile, in acelasi timp sunt determinati sa le corecteze”, a adaugat Penny de Valk.

Studiul a aratat ca managerii chinezi sunt mai educati si mai amitiosi in raport cu colegii lor din Vest. In timp ce directorii din Vest sunt multumiti de capacitatile si aptitudinile lor manageriale, cei chinezi, in contrast, considera ca nu au un nivel atat de bun si intentioneaza sa imbunatateasca acest lucru.

„Managerii chinezi pun practic bazele unei agende globale a managementului dar si a diferitor afaceri important, astfel incat managerii care nu pot sau nu vor sa accepte aceste schimbari si sa evolueze vor fi inlaturati”, potrivit reprezentantei Institutului britanic de Leadership si Management.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri