Voluntariatul, predarea de cursuri la o scoala elementara si actiuni pe gratis in folosul comunitatii sunt cateva dintre metodele folosite de studentii americani pentru achitarea taxelor de studiu, in conditiile in care valoarea acestora s-a majorat cu peste 5% in 2009, anunta CNN Money.
Costurile pentru un an intr-un colegiu american privat ajung la 25.000 de dolari pe an. Insa programe in cadrul organizatiilor non-profit, in serviciul militar sau asistenta medicala in comunitati defavorizate pot scuti studentii de pana la 7.500 de dolari pe an.

Voluntariatul de 12 luni pentru Americorps aduce cu sine o reducere cu 7.400 de dolari a taxei si adauga peste 4.500 de dolari in contul studentului, ajutandu-l pe acesta sa-si achite imprumutul bancar pentru taxa.

O alta organizatie - Peace Corps - anuleaza 25% din imprumutul guvernamental (FAFSA), acordat exclusiv cetatenilor americani, in schimbul unui voluntariat de un an. Similar, studentii care contribuie la activitatea organizatiei militare Service to America timp de 1.700 de ore sunt scutiti de 4.725 de dolari.

O alta metoda de economisire agreata de sistemul american este predarea unui numar de ore in scolile gimnaziale unde invata copiii din familiile sarace. Fiecare an de predare in aceste scoli reduce substantial taxa pentru colegiu. Profesorii de matemetica si stiintele naturii pot obtine si reducerea cu 17.500 de dolari a taxei obtinute prin imprumuturile speciale pentru studenti – Stafford.

In plus, in multe facultati de Drept, studentii sunt scutiti de o parte din taxa daca efectueaza activitati in cadrul Asociatiei Baroului American (American Bar Association).

In Medicina, americanii pot obtine o reducere a taxei de scolarizare daca lucreaza un numar stabilit de ani ca si kinetoterapeuti sau asistente medicale in regiuni afectate economic.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri