Peste trei sferturi dintre companiile americane sustin ca soft skills - tipuri de calitati si cunostinte nontehnice – cum ar fi abilitatile de comunicare, persuasiune si lucru in echipa conduc compania spre succes, potrivit unui studiu realizat de Institutul pentru Productivitate Corporatista (Institute for Corporate Productivity).
Astfel, peste 83% dintre organizatiile respondente, cu un numar mai mare de 10.000 de angajati, recunosc importanta acestor abilitati, in timp ce doar 72% dintre companiile cu 100-1.000 angajati apreciaza aceasta forma de training.

Cea mai uzitata metoda pentru identificarea abilitatilor nontehnice, de persuasiune si comunicare la angajati se face intern, prin intermediul departamentului de resurse umane, peste 57% din companii admitand ca specialistii in HR aloca timp descoperirii si dezvoltarii acestor abilitati in randul angajatilor. Doar 15% dintre companii apeleaza la o firma specializata care sa moasoare abilitatile nontehnice ale angajatilor.

“Abilitatile de comunicare si persuasiune pot fi un factor diferentiator in lumea business-ului si pot duce la imbunatatirea performantelor unei companii. Mai important decat activitatea desfasurata este cum este personalistate si caracterul celui care munceste. Chiar daca unii angajati au competente tehnice superioare, dar nu sunt buni comunicatori, odata pusi sa lucreze in echipa, toate competentele lor vor fi egale cu zero”, sustine Eric Davis, unul dintre realizatorii studiului.

In ceea ce priveste dezvoltarea soft-skills in cadrul companiei, 64% dintre respondenti deruleaza training-uri de leadership si munca in echipa, 60% - coaching, 53% - managementul timpului, in timp ce alti 49% pun accent pe alte tipuri de training-uri de comunicare.

In companiile performante primeaza trainingurile pentru imbunatatirea abilitatilor de leadership (65%), urmate de instruire pentru imbunatatirea lucrului in echipa (64%). Comparativ, in companiile cu performante financiare scazute, lucrul in echipa este unul dintre training-urile preferate in proportie de 61%, in timp ce coaching-ul atrage este 54% dintre respondenti.

Studiul a fost realizat in lunile septembrie si octombrie pe un esantion reprezentativ de 358 de companii.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri