Ateliere Fara Frontiere este o asociatie romana non profit care are ca misiune identificarea, selectionarea si acompanierea structurilor locale asociative de dezvoltare sociala. ONG-ul are, in momentul de fata, 11 angajati si vrea ca in 2010 sa ajunga sa-si dubleze numarul de salariati, spune Raluca Gheorlan, directorul executiv al asociatiei.
Din iunie 2008, Ateliere Fara Frontiere beneficiaza de sprijinul asociatei de solidariate internationala Ateliers Sans Frontières si isi pune in aplicare proiectele impreuna cu parteneri asociativi si institutionali locali.

“Am inceput gradual, mai intai am cooptat 7 angajati, acum avem 11. Pentru 2010 am prevazut o dublare a numarului de salariati. Insa ideea principala de care trebuie sa se tina cont este ca nu vom rezolva nici cu 20 de locuri de munca problema somajului sau a marginalizarii”, a afirmat Raluca Gheorlan, pentru Wall-Street.

Ce face atelierul, mai exact? Abordeaza companii prin activitatea de colectare a calculatoarelor de care acestea nu mai au nevoie si le recicleaza sau le repara, facandu-le astfel utile altor asociatii neguvernamentale, care le primesc de la Ateliere Fara Frontiere prin donatii.

De asemenea, atelierul de insertiune vinde o parte din calculatoare, la un pret de circa 200 lei.

“Chiar daca am inceput activitatea efectiva in iulie, pana in prezent am donat 156 calculatoare catre alte ONG-uri si am vandut 10, la un pret de 200 lei. Ne propunem ca in 2010 sa donam pana la 1.000 de computere”, a declarat Patrick Ouriaghli, director de dezvoltare al atelierului.

Programul de donatii a inceput in 2007. Fondatorii asociatiei au demarat acest proiect deoarece si-au dat seama ca nu exista doar ONG-uri in Romania care au nevoie de calculatoare, ci si scoli sau alte institutii care ar putea utiliza aceasta unealta ca pe una de educatie, de informare.

Ateliere Fara Frontiere are un parteneriat financiar cu Fondul Social European pe trei ani. Suma de 1,8 milioane lei furnizata asociatiei pe parcursul celor trei ani reprezinta 40% din bugetul atelierului de insertiune.

Pe termen lung, planurile asociatiei sunt acelea de a include oamenii (angajatii atelierului) in intreprinderi.

“Suntem un ONG care de fiecare data cand abordeaza o companie pentru donatii de calculatoare o face si pentru a transfera competente si locuri de munca pentru angajatii sai aflati in dificultate. Spre exemplu, acum avem cazuri de propunere de la anumite companii, chiar daca abia am lansat acest program (care reprezinta prima promotie de salariati in insertiune) si ne aflam inca intr-un parcurs de acompaniere graduala catre piata muncii, dar sunt deja propuneri concrete de angajare la intreprinderi pentru salariatii nostri, inainte ca ei sa iasa din atelier”, spune Gheorlan.

La intrarea in atelier potentialii salariati sustin un interviu, iar criteriul de baza in luarea deciziei finale de angajare este gradul motivatiei, evaluat de echipa de incadrare formata din sase persoane a Atelierului Fara Frontiere.

Salariul angajatilor este de 600 lei net, la care se adauga abonamentul de transport si masa de pranz in atelier.

Ateliere Fara Frontiere isi desfasoara activitatea intr-o hala industriala de 500 mp. Activitatea de colectare se inscrie in logica activitatilor Ateliere Fara Frontiere ce fac posibila existenta atelierului de insertiune socio-profesionala din Bucuresti. Atelierul ofera si o solutie intreprinderilor pentru rezolvarea problemei deseurilor informatice, respectand normele directivei europene in privinta DEEE (Deseuri Electrice, Electronice si Electrocasnice).

Printre companiile si asociatiile non guvernamentale care s-au alaturat Atelierului Fara Frontiere se numara Apa Nova, Fundatia Veolia, Fundatia Vinci, Freyrom, Lafarge, BRD, Apex, BCR, Saint Gobain Glass, Groupama.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri