Intre 10.000 de euro pentru un piping engineer (inginer specialist in instalatii) in Norvegia si 6.250 de euro pentru un medic in formare, acestea sunt cel mai bine platite job-uri in afara tarii pentru specialistii romani, conform datelor furnizate de motorul de cautare de locuri de munca Balaur.ro.

Astfel, site-ul de recrutare Myjob, parte a Netbridge Development, ofera pentru un angajat in domeniul ingineriei aproximativ 120.000 de euro anual, adica 10.000 de euro pe luna, de peste 60 de ori mai mult decat salariul lunar minim pe economie, de 6.500 lei. Pentru a primi un astfel de post, candidatul trebuie sa aiba o experienta de cel putin trei ani in industria petrochimica, cunostinte despre rezistenta materialelor si hidraulica si sa poate folosi softuri de calculare a arhitecturii instalatiilor.

De cealalta parte, medicii in formare, rezidentii sau specialistii pot castiga 2.500 de euro, respectiv pana la 7.000 de euro, in Germania, conform ofertelor de angajare prezente pe site-ul de recrutare Tjobs.

Companiile angajatoare sustin ca au nevoie de mana de lucru in chirurgie, neurologie, psihiatrie, medicina interna, gastroenterologie, cardiologie, oncologie, precum si medici specialisti in aceste domenii, pentru mai multe clinici private si spitale din Germania. Pentru aplicanti, cunostintele de limba germana sunt obligatorii.

Studiul Balaur.ro a fost facut pe un esantion de 19.213 joburi pana la 1 decembrie 2009, provenind din principalele 22 de site-uri cu oferte de joburi, avand un grad de reprezentativitate estimat de 73%. Dintre aceste oferte, 15% sunt pozitii pentru companii din afara tarii.

Balaur.ro este un motor de cautare de joburi, un agregator al continutului a 21 de site-uri de recrutare din Romania, dezvoltat de o echipa de trei tineri antrepenori (Cristian Strat, Silviu Ganceanu, Mircea Pasoi) ce au acumulat experienta ca ingineri software la Google si Microsoft.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri