Trenkwalder Sobis, una dintre cele mai importante companii de recrutare si leasing de personal din Romania, a inregistrat la inceput de an o crestere cu 15% a cererii pentru livrarea de angajati temporari in judetele din vestul si centrul tarii.
„In prezent, solicitarile clientilor nostri, angajatori din vestul si centrul tarii, confirma datele macroeconomice referitoare la evolutia industriei si a exporturilor, asa cum au fost prezentate de catre INS (Institutul National de Statistica – n.red). Astfel, cele mai multe cereri in centrul tarii sunt pentru angajati in industriile componentelor auto, a componentelor electronice, a prelucrarii lemnului, textila alimentara, IT si in retail. In vest, cele mai multe cereri vin in special dinspre sectorul de productie de componente si subansamble auto”, a declarat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder.

Potrivit datelor furnizate de INS, in luna noiembrie, productia industriala a crescut cu 1,8% fata de octombrie si cu 7,9% fata de noiembrie 2009, iar exporturile au crescut cu 30,9% fata de noiembrie 2009. De asemenea, in total exporturi, masinile si echipamentele electrice au avut o pondere de 26,5%, textilele 8,5%, mijloacele si materialele de transport 15,5%.

Venitul mediu brut al unui muncitor calificat care lucreaza cin baza unui contract de munca temporara este de 1.300 de lei pe luna, in crestere cu 5% fata de anul trecut, potrivit unui studiu realizat de firma de recrutare pe un esantion de 4.200 de angajati temporari, prezentat oficial in decembrie 2010.

Comparativ, un angajat cu un contract nedeterminat are un salariu mediu brut de 1.900 de lei, cu 46,1% mai mare decat un municitor calificat angajat temporar, arata datele INS.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri