Sefii spitalelor sunt numiti si schimbati politic, anunta operatorul de servicii medicale Romar Medical, care vrea sa preia in acest an managmentul a 12 spitale din Romania, pe o perioada determinata, cu scopul de a imbunatati standardele medicale din unitati.
"Este o retea de 12 spitale care intra acum in studiu. Sunt unitati cu mare potential, dar au o problema de conducere, pentru ca managementul spitalelor private sau de stat ramane in continuare o problema. Nu oricine poate conduce o astfel de unitate. Noi pregatim o echipa de management de aproximativ 4-5 ani, am facut inclusiv cursuri de management spitalicesc", a declarat, potrivit Mediafax, directorul medical al companiei, Liliana Hagicalil (foto).

Ea a adaugat ca intre cele 12 spitale sunt atat unitati de stat, cat si private, din Bucuresti si provincie.

Potrivit acesteia, managementul spitalelor va fi preluat pe o perioada determinata, pana la indeplinirea obiectivului de crestere a calitatii serviciilor medicale.

"Cred ca la ora aceasta de mare interes este sa merga bine managementul spitalelor, pentru ca spitalele sunt ultrasuficiente. Acest proces presupune un contract de management cu spitalul respectiv, cu indicatori clari de performanta pe care noi trebuie sa ii realizam. Nu sunt niste contracte vesnice, cand spitalul incepe sa mearga il predai. Il ai pe o anumita perioada, in care trebuie sa il aduci pe o linie de plutire", a afirmat directorul medical al Romar.

Liliana Hagicalil a adaugat ca multi sefi din spitalele de stat sunt numiti politic, iar in cazul unui management privat va fi inlaturata influenta politica.

"Sefii spitalelor sunt numiti si schimbati politic. Printr-un contract cu o firma de management dintr-o data dispar toate influentele de natura politica. Sunt firma privata, am niste indicatori, nu ma intereseaza sa angajez pe pile. Cred ca e solutie buna pentru spital si pentru pacient. Este o practica foarte des intalnita in alte tari", a apreciat Hagicalil.

Ea spera ca pana la sfarsitul anului sa poata prelua managementul celor 12 spitale. "Speram ca pana la finalul anului, daca nu mai apar alte modificari legislative, pentru ca sunt proiecte la care ai nevoie de o anumita stabilitate politica", a spus Hagicalil.

Liliana Hagicalil nu a precizat valoarea investitiilor necesare acestui proiect, insa a mentionat ca va presupune recrutare de personal.
Grupul Romar are in prezent 600 de angajati si 200 de colaboratori.

Romar este controlat de familia Hagicalil, care detine indirect 60% din actiuni, restul apartinand fondului de investitii britanic RC2.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri