Cifra de afaceri a grupului Agricover a urcat cu 52% anul trecut, la 636,6 milioane de lei, in principal datorita avansului inregistrat de divizia de cereale, iar pentru acest an estimeaza o crestere cu peste 20% a afacerilor, potrivit Mediafax.
In 2009, grupul a avut afaceri de 420 de milioane lei.

Divizia de cereale a grupului a inregistrat o crestere de 63% a cifrei de afaceri fata de anul anterior si a reprezentat 59% din afacerile grupului. In 2009, Agricover Cereale a rulat afaceri de aproximativ 238 milioane lei.

"Evolutia s-a datorat atat dezvoltarii portofoliului de clienti si maririi volumului de achizitii, cat si cresterii preturilor produselor agricole", a declarat, in comunicat, directorul general al grupului Agricover, Robert Arsene.

De asemenea, divizia de distributie a inputurilor pentru agricultura (seminte, ingrasaminte, produse fito-sanitare) a avut anul trecut un avans de 29%, avand o pondere de 34% din afacerile totale grupului Agricover. Acest segment a rulat in 2009 o cifra de afaceri de circa 140 milioane lei.

"Afacerile Grupului Agricover s-au dezvoltat anul trecut in toate regiunile Romaniei. Astfel, fata de anul precedent, in 2010, cea mai mare crestere a vanzarilor de input-uri pentru agricultura a fost marcata pe regiunea Banat-Crisana, respectiv 53%. In ceea ce priveste achizitiile de cereale, cea mai mare crestere a volumelor de cereale achizitionate fata de 2009 a fost in zona de Sud a Romaniei (Muntenia si Oltenia), cu peste 21%", se arata in comunicat.

De asemenea, Agricover Credit IFN a inregistrat o crestere a plasamentelor de 84%. In 2009, firma a acordat producǎtorilor agricoli finantǎri in valoare de 123,5 milioane lei.

Agricover a lansat anul trecut trei noi linii de business, respectiv o divizie de distributie de motorina, una distributie de ingrediente premium pentru furaje, suplimenti alimentari, si o divizie de comert cu animale vii si carne.

Grupul precizeaza ca profitul brut inregistrat anul trecut s-a dublat fata de 2009.

Pentru 2011, Agricover isi propune cresterea cifrei de afaceri cu minimum 21% si un avans al profitului cu 20% fata de anul trecut.

"Pentru anul curent, pe fondul unei usoare cresteri economice, urmarim sa ne consolidam businessul si parteneriatele atat cu fermierii, cat si cu industria procesatoare, concentrandu-ne asupra celor noi trei linii de business lansate anul trecut. Ne-am lansat intr-un sector nou, zootehnia, si urmarim ca, intr-un timp cat de scurt posibil, sa le oferim fermierilor din acest domeniu aceeasi gama larga de servicii integrate ca si celor din sectorul vegetal", a adaugat Arsene.

Grupul are parteneriate cu aproximativ 3.300 de fermieri si procesatori si peste 650 de angajati in Romania.

De asemenea, Agricover Bulgaria, lansata in 2009, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de patru milioane lei, avand un portofoliu de clienti de peste 70 de ferme mari. Pentru 2011, unitatea isi propune printre altele dublarea cifrei de afaceri, diversificarea portofoliului de produse si extinderea activitatilor.

Grupul Agricover este furnizor de solutii complete pentru agricultura si a fost infiintat in anul 2000, prin fuziunea dintre Comcereal Buzau si Ulvex SA Buzau.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri