Producatorul de materiale de constructii AdePlast va construi o fabrica de polistiren expandat la Ploiesti, proiect estimat la circa patru milioane de euro, au declarat pentru Mediafax surse din piata materialelor de constructii.
AdePlast are doua fabrici de mortare uscate la Ploiesti si Oradea. Compania detine la Oradea si o unitate de productie a vopselelor.

Contactat de Mediafax, omul de afaceri Marcel Barbut, proprietarul AdePlast, nu a comentat informatia.

"Vom face in urmatoarele doua saptamani un anunt pe aceasta tema", a spus Barbut.

Compania a anuntat in februarie ca va investi in acest an circa 1,3 milioane de euro pentru un sistem de uscare a nisipului si sitare, care va fi instalat la fabrica de la Oradea, si circa 300.000 de euro pentru sisteme de ambalare. Barbut a afirmat atunci ca AdePlast are in plan si alte investitii, dar derularea proiectelor depinde de evolutia pietei.

Profitul net al producatorului de materiale de constructii s-a majorat de 2,2 ori anul trecut, la 13 milioane lei, iar afacerile au crescut cu 11,5%, la 126,7 milioane lei, evolutia rezultatelor financiare fiind influentata, printre altele, de reducerile de pret, lansarea de produse, disparitia unor jucatori mici si actiunile de promovare si marketing.

Pentru acest an, Barbut estimeaza o crestere a afacerilor de 10% in varianta cea mai pesimista si un avans de 20-25% intr-un scenariu optimist.

Compania a inghetat proiectul de listare la bursa a actiunilor, dar este in continuare interesata sa coopteze investitori minoritari in actionariat, conform informatiilor furnizate in februarie de Barbut.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri