Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a decis sa rezilieze contractul de privatizare a societatii Moldosin Vaslui incheiat anul trecut cu salariatii firmei, intrucat fostul proprietar nu a respectat angajamentele asumate la preluarea societatii.

La sfarsitul anului 2005, proprietarul societatii, Asociatia Salariatilor PET Moldosin, a recunoscut ca nu are capacitatea pentru indeplinirea obligatiilor contractuale si a cerut rezilierea contractului de privatizare si reinscrierea AVAS ca actionar majoritar. Penalitatile aplicate de
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, conform contractului de privatizare, au fost de aproximativ 16.800 de euro, deoarece nu si-au indeplinit angajamentele investitionale asumate.

Dupa ce va redeveni actionarul majoritar al Moldosin, AVAS va avea posibilitatea sa instituie procedura de administrare speciala in cazul firmei din Vaslui, urmand sa stabileasca, ulterior, o metoda de trecere in proprietate privata a societatii. Asociatia Salariatilor a preluat combinatul de fire sintetice la sfarsitul lunii aprilie 2005, dupa ce AVAS a reziliat contractul de novatie incheiat cu Mihai Nasture, cumnatul lui Omar Hayssam, in anul 2003.

Societatea vasluiana a fost inchisa la inceputul lunii august 2005, odata cu sistarea alimentarii cu energie electrica de catre Electrica, pentru o datorie de peste 10 miliarde de lei. Cei 450 de angajati au fost trimisi in somaj tehnic, activitatea nu a mai fost reluata, iar salariatii nu si-au mai primit drepturile. SC Moldosin SA Vaslui este principalul producator de fire si fibre sintetice din judet.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri