OMV Petrom (SNP) a bugetat pentru anul acest an un profit net calculat dupa standardele romanesti de contabilitate (RAS) de 2,316 miliarde de lei, mai mare cu 29,3% fata de castigul consemnat anul trecut, la o cifra de afaceri in scadere cu 9%, anunta Mediafax.

Anul trecut OMV Petrom a avut un profit net, calculat dupa standardele RAS, de 1,79 miliarde de lei. Conform standardelor internationale (IFRS), profitul net al OMV Petrom a fost anul trecut de 2,19 miliarde lei, de 2,6 ori mai mare comparativ cu 860,2 milioane lei in 2009.

De asemenea, OMV Petrom estimeaza ca in acest an va inregistra o cifra de afaceri fara accize calculata conform standardelor romanesti de contabilitate de 12,69 miliarde de lei, in scadere cu 9% fata de 13,95 miliarde de lei anul trecut, se arata intr-un raport al companiei de petrol si gaze.

Compania prognozeaza ca in acest an va produce 62,08 milioane barili echivalent petrol (bep), in scadere cu 7,4% comparativ cu 67,08 milioane bep in 2010. Productia de gaze naturale este estimata sa scada cu 2,5%, de la 5,16 miliarde metri cubi la 5,029 miliarde metri cubi.

Compania anticipeaza si un declin al vanzarilor de produse rafinate, de la 5,47 milioane tone in 2010 la 4,26 milioane tone in 2011.

Principalele obiective ale companiei in acest an vor fi modernizarea segmentului de rafinare si marketing, compensarea declinului natural al rezervelor de hidrocarburi prin redezvoltarea zacamintelor mature si inceperea productiei de electricitate n termocentrala de la Brazi si in parcul eolian de Dorobantu.

Pretul petrolului ar urma sa ramana volatil, cu fluctuatii curpinse intre 80 si 100 de dolari pe baril, potrivit estimarilor companiei. In bugetul pe 2011 OMV Petrom a luat in calcul un pret de 75 de dolari pa baril, se mai arata in raport.

Pentru acest an OMV Petrom a bugetat investitii totale de 4,94 miliarde de lei, mai mici cu 1,6% comparativ cu 4,86 miliarde de lei in 2010.

Aproape 70% din investitiile pentru acest an, respectiv 3,3 miliarde lei, vor fi directionate in operatiunile de explorare si productie, 1,03 miliarde lei in rafinare si marketing si 456 milioane lei in gaze si energie.

Aprobarea bugetului pentru 2011 a OMV Petrom va fi discutata in AGA programata pentru 26 aprilie.

Totodata, remuneratia neta a fiecarui membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom este propusa sa fie in cuantum de 20.000 euro pe an.

OMV Petrom este controlata de grupul austriac de petrol si gaze OMV.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri