Compania Help Net Farma estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri in crestere cu 12-13%, de la 314 milioane de lei in 2010, si vrea sa deschida 15 farmacii, a declarat Ovidiu Buluc, proprietarul grupului Farmexim, din care face parte reteaua de farmacii Help Net.
"Indeplinirea obiectivului privind afacerile va depinde de schimbarile legislative. Contractul cadru pentru 2011 nu este semnat, a fost amanat pana la 1 iunie si nu stim ce noutati va aduce. De asemenea, se vehiculeaza foarte serios reintroducerea plafoanelor pentru prescriptie, la medici sau la farmacii, iar acestea automat vor frana accesul pacientilor la medicamente compensate si gratuite", a spus Buluc, citat de Mediafax.

Afacerile companiei au crescut anul trecut cu 10,2%. Reteaua Help Net avea la finele anului trecut 106 farmacii, dupa ce a deschis cinci unitati si a relocat alte sase pe parcursul anului.

"In 2010 strategia de dezvoltare a lantului a stat sub semnul consolidarii si al extinderii. Ne-am orientat catre orase precum Satu Mare, Bucuresti, Ploiesti, Timisoara si Ramnicu Valcea. Ne-am axat pe rentabilizarea retelei existente de farmacii prin relocare, astfel ca fiecare unitate sa aiba capacitatea de autosustinere", a precizat directorul general al Help Net, Isabelle Iacob.

De la inceputul anului, compania a deschis sapte farmacii, in Bucuresti, Satu Mare, Drobeta Turnu Severin, Arad, Targoviste si judetul Ilfov. Investitia medie intr-o unitate se ridica la 300.000 euro.

Help Net Farma face parte, alaturi de importatorul si distribuitorul de produse fitoterapeutice si dermato-cosmetice Green Net, din grupul Farmexim.

Ovidiu Buluc detine 68% din actiunile grupului Farmexim, iar restul titlurilor sunt impartite intre 30 de actionari persoane fizice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri