Rafinaria Petrotel-Lukoil a grupului rus Lukoil va deveni un centru regional de distributie a lubrifiantilor industriali si pentru motoare, in urma unei investitii de doua milioane de dolari intr-o instalatie de amestec a lubrifiantilor.

"Unitatea de la Ploiesti ne permite sa livram lubrifianti atat pe piata romaneasca, cat si la nivel regional. Unitatea ne permite sa producem toate tipurile de uleiuri. Vom lua tot timpul in considerare baza de la Ploiesti in dezvoltarea afacerii noastre in Romania si din estul Europei", a declarat luni Maxim Donde, directorul general al LLK International, divizia Lukoil de comercializare a uleiurilor lubrifiante in cadrul rafinariilor grupului, citat de Mediafax.

El s-a aflat luni la Ploiesti cu ocazia inaugurarii unei instalatii de productie a lubrifiantilor.

Instalatia are o capacitate de 30.000 de tone anual si ar putea fi dublata la 60.000, in functie de cererea de pe piata.

Potrivit lui Constantin Tampiza, consilier al sefului grupului Lukoil, Vagit Alekperov, prin aceasta investitie Romania devine centrul regional de comercializare a uleiurilor minerale din regiune.

"Investitia va ridica piata uleiurilor din zona aceasta si ne permite diversificarea gamei de uleiuri lubrifiante pe piata este europeana", a afirmat Tampiza.

Donde a adaugat ca Lukoil vizeaza atingerea unei cote de 22% din piata romaneasca a lubrifiantilor si 10% din cea est europeana.

"Noi credem ca avem perspective bune pentru piata Europei de Est. Ne vom extinde in continuare in Europa de Est, operatiune cu centrul in Romania", a mai spus Donde.

Tampiza a adaugat ca prin aceasta investitie, Lukoil va deveni mai competitiv pe pietele din Bulgaria, Serbia, Ungaria, Macedonia, Polonia si Romania.

Lukoil este prezent pe piata petroliera romaneasca din 1998, cand a preluat rafinaria Petrotel. Grupul are in Romania si o retea de peste 300 de benzinarii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri