De asemenea, 31% dintre respondenti sunt mai norocosi pentru ca pot intarzia fara a fi penalizati, insa doar daca anunta in prealabil. Peste 15% dintre cei chestionati sunt penalizati daca nu ajung la timp la serviciu.

"84% dintre respondenti au astfel o anumita flexibilitate privind programul de lucru. Este important ca toti membrii echipei sa respecte aceleasi norme interne, insa companiile trebuie sa aiba in vedere dezvoltarea de indicatori de performanta care sa reflecte calitatea activitatii angajatului, un aspect cel putin la fel de important comparat cu orarul de munca", sustine Adela Grama, specialist de resurse umane in cadrul site-ului.

Peste 45% dintre angajati nu sar peste masa de pranz, in vreme ce 23% au declarat ca daca nu sunt prea ocupati, se opresc din activitate pentru a lua pranzul.
Mai mult de 18% mananca mereu la birou pentru a nu pierde din timpul de lucru si aproape 13% sunt prea presati de responsabilitati si nu isi iau pauza.

"Pranzul poate reprezenta o ocazie perfecta pentru socializare si un prilej bun de a dezvolta noi relatii cu colegii de serviciu, facilitand astfel integrarea in echipa, dar si dezvoltarea de relatii cu potentiali clienti", adauga Grama.

Citeste si:

Sondajul a fost realizat in perioada 28 martie - 11 aprilie, pe un esantion de 4.281 de respondenti.