Coca-Cola Hellenic Romania a redus energia cu 20% per litru manevrat in depozit, la un an de la deschiderea acestuia, primul spatiu complet automatizat din tara, al carei investitie se ridica la 30 de milioane de euro.
Sistemul de depozitare High-Bay presupune preluarea produselor direct din liniile de productie printr-o banda rulanta si transportarea acestora in zona de depozitare manipulata de macarale automate.

Datorita inaltimii rafturilor de 32 de metri, capacitatea a crescut de 6-7 ori fata de un depozit conventional. Pot fi depozitati 4,2 paleti pe metru patrat. Procesul se poate face cu lumina stinsa.

Depozitul High-Bay din Ploiesti are in componenta 11 macarale cu stivuire automatizata; capacitatea de stocare a paletilor a crescut cu 33%; numarul total de paleti care poate fi stocat este de 35.000; exista un sistem de conveioare care colecteaza produsele de pe 6 linii de productie; sistemul este capabil sa manipuleze 490 paleti pe ora; suprafata totala a depozitului este de 8.240 metri patrati.

La Ploiesti, Coca-Cola are 400 de angajati, din care 250 in zona de productie. Apa folosita in fabrica provine dintr-un put de mare adancime, aflat la 160-200 de metri.

Compania si-a propus sa reduca emisiile de CO2 cu 40% in primii trei ani de la deschiderea centralei de cogenerare de la Ploiesti.
Investitia se ridica la 15 milioane de euro.

„Am redus consumul de apa si energie per unitate in procesul de productie, inregistrand un consum de energie cu 40% mai mic decat in 2003. Am redus greutatea PET-urilor cu 15% fata de 2003 si pe cea a ambalajelor de sticla la 50% fata de 2005”, a declarat Mugurel Radulescu, public affairs & communications manager Romania & Republic of Moldova, Coca-Cola Hellenic.

Coca-Cola Hellenic s-a angajat sa finalizeze pana la 20 de centrale CHP de a patra generatie pana la finele anului 2015 si desfasoara instalarea la scara larga a panourilor fotovoltaice pe cladirile sale.

Coca-Cola Hellenic Romania, tara membra a Grupului Coca-Cola Hellenic, imbuteliaza o gama larga de produse din portofoliul Coca-Cola, de la bauturi racoritoare carbonatate, necarbonatate, nectaruri, pana la ceaiuri, apa minerala, bauturi energizante și cafea. Compania Coca-Cola Hellenic Romania asigura pentru produsele Coca-Cola și distributia, vanzarea, marketingul operational, fiind lider pe piata bauturilor non-alcoolice.

Compania este prezenta in Romania din 1991.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri