Care sunt valorile managerilor romani, cum arata profilul lor in termeni de atuuri si puncte slabe si ce caracteristici culturale au subordonatii? Compania de consultanta si training Result Development a realizat un studiu despre cum gandesc managerii romani, iar rezultatele le puteti afla din articolul urmator.
Studiul, realizat in perioada 2009-2011, pe un esantion de 110 de manageri romani, dintre care aproape jumatate fac parte din managementul de varf, releva ca in termeni de asteptari de la superior, cele mai mentionate aspecte sunt comunicarea si cooperarea (42,7%), urmate de integritate, corectitudine si sinceritate.

In ceea ce priveste asteptarile manageriale de la subordonati, lucrul in echipa, comunicarea, integritatea si corectitudinea se afla pe primele locuri in ierarhie.

La intrebarea care sunt valorile managerului, intervievatii au plasat pe primele pozitii integritatea, corectitudinea, sinceritatea si onestitatea. Optimismul si transparenta se afla la baza ierarhiei, cu procentele cele mai mici, de nici 5%.

Potrivit studiului intreprins de Result Development, un manager roman are ca atuuri orientarea spre rezultate (65,5%), inspiratia, intuitia, stabilirea de planuri, practica si controlul afacerii – pentru a le numi pe primele din clasament.

In privinta punctelor slabe, rezultatele colectate de compania de cercetare arata ca acestea se refera la lipsa de motivare a subordonatilor, controlul excesiv, leadership-ul scazut si lipsa de delegare.

Profilul managerului ideal are ca trasaturi dominante comunicarea (31,7%), organizarea (22,7%), viziunea si strategia, dar si motivarea si determinarea. Pe locurile urmatoare se pozitioneaza leadership-ul, integritatea si corectitudinea, obiectivitatea si impartialitate. La coada clasamentului se afla sinceritatea si lucrul in echipa.

La capitolul caracteristicilor culturale la angajatii romani din perspectiva manageriala, cele mai pregnante sunt lipsa de implicare, neasumarea responsabilitatilor, barfele si "scenaritele", precum si teama de a nu intreba pentru a nu fi luat de prost.

Cercetarea a mai scos la iveala ca jumatate dintre managerii participanti lucreaza, pe saptamana, intre 45 si 50 de ore.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri