Afacerile din Romania ale grupului german HeidelbergCement au scazut cu circa 5% in primul trimestru, din cauza lipsei proiectelor mari de infrastructura si a iernii prelungite, a declarat Mihai Rohan, presedintele Consiliului de Administratiei al Carpartcement Holding.
"Primul semestru din acest an nu seamana cu aceeasi perioada din 2010 din cauza iernii lungi si frigului prelungit. E ca si cum ai compara mere cu pere", a spus Rohan (foto), citat de Mediafax.

El a afirmat ca la nivelul intregului an, afacerile din Romania ale producatorului german de materiale de constructii ar putea stagna sau ar putea inregistra o scadere de 2-3%.

O evolutie asemanatoare ar urma sa aiba si piata cimentului, principalul segment de activitate al HeidelbergCement in Romania.

Pe de alta parte, piata cimentului ar putea reveni pe crestere din 2012, cand ar putea inregistra un plus de 10%, in conditiile in care vor porni proiectele importante de infrastructura semnate in acest an, precum cele pentru coridorul IV.

"Lucrarile mari nu se vor vedea in consumul din acest an, pentru ca doar proiectarea dureaza sase luni", a spus Rohan.

Volumul vanzarilor de ciment HeidelbergCement in Romania s-a situat anul trecut usor sub valoarea din 2009, iar grupul anticipeaza ca livrarile vor scadea si in acest an.

Producatorul german de materiale de constructii HeidelbergCement este unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii din lume. Grupul german detine in Romania companiile Carpatcement, Carpat Beton si Carpat Agregate, reunite sub denumirea Carpatcement Holding.
.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri