Romania se situeaza pe locul al zecelea din 12 intr-un clasament al tarilor din Europa Centrala si de Est in ceea ce priveste cheltuielile cu echipamentele de protectie, arata datele furnizorului de echipamente de protectia muncii Renania Trade, din Targu-Mures, cu afaceri anuale de 18,5 mil. euro


Companiile de pe piata locala aloca aproximativ 11 euro/angajat/an pentru manusile de protectie (echipamentul cel mai frecvent utilizat), circa jumatate fata de cei 20 de euro cheltuiti de firmele din Cehia.

"Securitatea si sanatatea in munca nu sunt inca prioritati majore pentru companiile romanesti sau pentru utilizatori. Cel putin in ceea ce ne priveste pe noi, ca tara, trebuie sa facem trecerea de la <<merge si asa>> la <<merge doar cu reguli>>. Nu este doar o obisnuinta culturala datorata multor ani de lipsuri, ci si o chestiune de educatie pe care putini si-au asumat-o in mod consecvent. In plus, acestea se suprapun si peste preocuparea permanenta a companiilor de a-si eficientiza costurile”, spune Orlando Szasz, Directorul General Renania.

Peste 3.600 de persoane s-au accidentat anul trecut la locul de munca in Romania, arata datele Inspectiei Muncii. In 272 de cazuri, accidentele s-au soldat cu moartea muncitorilor implicati.

In Uniunea Europeana, barbatii sunt mai susceptibili sa fie implicati in accidente de munca decat femeile, iar incidentele se inregistreaza mai frecvent in grupa de varsta 15-34 de ani. Constructiile, agricultura, vanatoarea, industria forestiera si productia sunt domeniile cu risc si incidenta ridicata a accidentelor de munca. Cele mai intalnite probleme de sanatate se inregistreaza la nivelul sistemului osos si muscular

In lume, peste 2,3 milioane de oameni mor anual in accidente la locul de munca si peste 160 de milioane de noi cazuri de imbolnaviri datorate mediului de lucru sunt raportate in fiecare an, potrivit Organizatiei Internationale a Muncii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri