Grupul energetic CEZ, din Republica Ceha, va depune o oferta pentru preluarea distribuitorului roman Electrica Muntenia Sud, pana la termenul limita de 31 ianuarie, a declarat directorul pentru Fuziuni si Achizitii, Vladimir Schmalz, citat de Reuters.

Anul trecut, CEZ a preluat 51% din actiunile Electrica Oltenia, printr-o tranzactie de 151 de milioane euro, si a platit 281,5 milioane euro pentru trei companii de distributie de energie din Bulgaria.

CEZ va aborda o strategie mai agresiva, pentru a-si atinge obiectivul de a deveni un jucator major pe piata central si est-europeana, mentionand ca Ucraina si Bulgaria prezinta unele din cele mai mari oportunitati de achizitii, a afirmat Schmaltz.

Dupa ce a pierdut mai multe licitatii, CEZ intentioneaza sa ofere cel mai bun pret si cele mai favorabile conditii, Schmalz semnaland modificarea strategiei anterioare, care prevedea sa nu se plateasca sume excesive pentru achizitii.

Oficialul a mentionat un plan de investitii in Bosnia, in valoare de 1,5 miliarde euro, negocierile avansate care au loc in Ucraina si disponibilitatea de a incheia rapid un acord in Bulgaria.

In conditiile in care valoarea titlurilor CEZ a avansat anul trecut cu 117%, investitorii au inceput sa se planga de faptul ca strategia conducerii in domeniul achizitiilor este prea conservatoare, in special dupa pierderea unor licitatii in Slovacia, precum si in alte tari.

Compania ceha vizeaza, de asemenea, achizitii pe piata poloneza de resort, unde privatizarile sunt deocamdata blocate.

CEZ a depus o oferta pentru o centrala din Kozienice, cu o capacitate de 2.800 de megawati, centrala PAK detinuta de Elektrim, si doua uzine de cogenerare ale PSEG. O alta achizitie vizata este cea a companiei miniere KHW.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri